3 põhiviga hambahoolduses, mida teeb meist enamik

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Moose Photos / Pexels

Hambapesu õpetatakse meile maast madalast — ja ometi on kolm olulist punkti, millega ei arvesta peaaegu mitte keegi. Asjatult! 

Hammaste puhastamisest on kasu ainult siis, kui seda õigesti teha.

Hambaarst dr Thomas Seifert kõneles väljaandele GQ õigest hambahooldusest ning tõi välja kolm kõige sagedasemat viga.

1. Hammaste pesemine vahetult pärast sööki

See on üks asi, mida on meile lapsest saadik korrutatud — pese pärast sööki hambad puhtaks! See pole aga sugugi õige, ütleb dr Seifert, kuna mahlad, puuvili ja karastusjoogid sisaldavad happeid, mis lahustavad hambaemaili mineraale. 

Sama asi toimub ka siis, kui bakterid töötlevad toidujääke, eriti suhkrut. Kes hakkab vahetult pärast nende toitude söömist hambaid pesema, ohustab enda hambaemaili seisundit.

Kõige parem oleks tund aega pärast söögikorda oodata ja alles siis hambaid puhastada.

2. Veega loputamine

Fluoriid hambapastas takistab bakterite vohamist suus ja toetab hammaste remineraliseerumist. Kui pärast hambapesu ei loputata hambapastat väga põhjalikult välja, saab fluoriid hammastele kinnituda ja sel viisil hambaid kaitsta.

Seega hoidu ülemäärasest veega loputamisest.

3. Ühe ja sama hambaharja käiamine

Me ei räägi enam hügieenist. Pärast sajakordset puhastamist on hambaharja harjased lihtsalt omadega läbi. Nad ei puhasta enam õrnalt ega pehmelt, vaid lihvivad agressiivselt hambaemaili maha ja sellest ei lõika keegi kasu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles