Iris Janvieri kevadkollektsioon pakatab tärkamise tulivärskest energiast

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iris Janvier.
Iris Janvier. Foto: Erakogu

Iris Janvieri 2019. aasta kevadhooaeg on jätkuvalt truu minimalismile ja täiuslikele lõigetele, mida inspireerib seekord pakatava looduse hunnitu lihtsus, tärkamise tulivärske energia ning imetabane korrapära. 

Moelava vallutavad täidlaselt kollased mimosaõied kõnetavad oma Lõuna-Prantsusmaa aktsendiga ja jutustavad päikeseliselt särades igatsevast armastusest, sensuaalsusest ning hingerahu leidmisest. Iris Janvieri maailmas sümboliseerib mimosa ka hellitavalt pehme mugavuse, moe, kavaliteedi, ajatu stiili ning värskete kevadtrendide ühinemist. See kollektsioon on kui ekspositsioon riideesemetest ja aksessuaaridest, mis lihtsalt peavad ühe intellektuaalse ning loova naise garderoobi kuuluma.

Iris Janvier.
Iris Janvier. Foto: Erakogu

Kollektsioonist leiab huvitava lõikega püksid ja seelikud, militaarsetest vormirõivastest inspireeritud jõulise õlajoonega suvemantlid ning ka kontrastina voogavad drapeeritud detailid. Justkui maalikunstniku stuudios vaarikapunase ja taevasinise värviga pritsitud mustritega kleitide kõrval annavad endast murtud sinkjate toonide taustal märku ka võised kaamelivärvid ning sügavad tubakakarva toonid, samuti puhas ja mitmekülgne valge.

Siluettides mängleb vabadus, kuid säilib Iris Janvieri moemajale niivõrd omane geomeetrilisus. Kõigis kollektsiooni esemetes tuksleb 70ndatele iseloomulik sensuaalne kergus, mis loob šikki kontrasti vormirõivastest tuletatud distantseerituse tundega. Selle hooaja unikaalse mimosa kangaprindi loojaks on disainer Erin Tooma.

Iris Janvier on Eesti moemaja, kus igas disainitud esemes põimuvad modernsus, funktsionaalsus ning hoolega läbi mõeldud detailid. Brändi filosoofiaks on luua stiilseid naisteriideid mõistlike hindadega, mis oleksid ühtaegu klassikalised ja uuenduslikud. Vastandite omavahelise sümbioosi loomiseks sulatavad moemaja disainerid traditsioonilised rõivaelemendid meisterlikult kokku uute tehnoloogiate ja luksuslike kangastega. Väljaspool hooaega eksisteerivat disaini luuakse inspireerivas koostöös noorte moeloojatega, tuues sellega naistemoodi värskust, põnevust ja uusi seisukohti. Piiritult kaasaegne on ka Iris Janvieri naiselikkuse tõlgendamine, mis väljendub ühteaegu nii päikselises ja õrnas, kuid samas tugevalt geomeetrilises loomingus. Iris Janvieri kosmopoliitne moelooming on vallutamas ka maailma: tänaseks on moemaja kollektsioonid esindatud New Yorgi, Berliini ja Moskva parimates elustiili- ja disainipoodides.

Iris Janvieri värskeim kollektsioon tuleb kevadise Tallinn Fashion Weeki raames eriüritusena esitlusele 20. märtsil aadressil Tornimäe 5, kus avatakse brändi esimese elustiilipoe uksed. Üritusel esinevad Rainer Ild, Maian ja Helina Reinjärv, DJks on Marta Vaarik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles