Inimesed kipuvad kiiresti kokates tegema neid kolme viga.
Kas sina teed toiduvalmistamisel neid kolme viga?
1. Sa kuhjad pannile liiga palju toitu
Sa võid ju arvata, et kui paned kõik asjad pannile korraga, saad toidu kiiremini valmis, aga tegelikult see pole nii. Tõde on see, et iga kord kui pannile midagi uut lisad, temperatuur langeb. Liiga palju asju pannil ei lase ka kuumusel oma tööd teha, mistõttu jääb kuumus toidu alla lõksu ja tulemuseks on ilma maitseta aurutatud toit.
2. Sa ei tükelda koostisosi ühesuurusteks tükkideks
Ühesuguse kuju ja suurusega tükid ei ole mitte ainult esteetiliselt nauditavad, vaid niimoodi küpsevad nad kõik samal ajal. Kui sinu koostisosad on mitmes erinevas suuruses, kulub nende valmimiseks erinev aeg.
3. Sa paned toidu külma ahju
Nii toidu tekstuuri kui ka tervislikkuse seisukohast on oluline lasta ahjul enne toidu sisse panemist kuumeneda. Kui paned toidu ahju liiga vara, ei pruugi tulemus olla see, mida ootad ja nii pead kokkamisega otsast peale alustama, kirjutab Insider.