Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Kas sina teed toiduvalmistamisel neid kolme viga?

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Viktor Cap / PantherMedia / Scanpix

Inimesed kipuvad kiiresti kokates tegema neid kolme viga. 

1. Sa kuhjad pannile liiga palju toitu

Sa võid ju arvata, et kui paned kõik asjad pannile korraga, saad toidu kiiremini valmis, aga tegelikult see pole nii. Tõde on see, et iga kord kui pannile midagi uut lisad, temperatuur langeb. Liiga palju asju pannil ei lase ka kuumusel oma tööd teha, mistõttu jääb kuumus toidu alla lõksu ja tulemuseks on ilma maitseta aurutatud toit. 

2. Sa ei tükelda koostisosi ühesuurusteks tükkideks

Ühesuguse kuju ja suurusega tükid ei ole mitte ainult esteetiliselt nauditavad, vaid niimoodi küpsevad nad kõik samal ajal. Kui sinu koostisosad on mitmes erinevas suuruses, kulub nende valmimiseks erinev aeg. 

3. Sa paned toidu külma ahju

Nii toidu tekstuuri kui ka tervislikkuse seisukohast on oluline lasta ahjul enne toidu sisse panemist kuumeneda. Kui paned toidu ahju liiga vara, ei pruugi tulemus olla see, mida ootad ja nii pead kokkamisega otsast peale alustama, kirjutab Insider. 

Tagasi üles