Alexanderlingi kollektsioon viib su reisile värviküllasesse Indiasse

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexanderling
Alexanderling Foto: Jörgen Paabu

Kevadisel Tallinn Fashion Weekil astub teiste brändide seas lavale ka Alexanderling, kes toob publiku ette värviküllase Indiast inspireeritud kollektsiooni «India Within».

«2019. aasta kevadsuvel olen mõelnud sellele, mida naised soovivad, samuti kaasaegsele naiselikkusele ning kuidas neid ideid kollektsiooni kureerida,» sõnab brändi moekunstnik Anu Ling. «Sügisel oli mul võimalus kogeda Indiat tavapärasest huvitavamal viisil. Ma reisisin Põhja-Indias mööda kohalikke teid linnast linna, nägin India naisi nende igapäevastes toimingutes ja erinevates olukordades. Seda rikkalikku kultuuri, kus kirkad värvid on argipäeva osaks, rahustasid mägised, kohati porised loodustoonid vihmaperioodi lõpul,» lisab ta.

Alexanderling
Alexanderling Foto: Jörgen Paabu
Alexanderling
Alexanderling Foto: Jörgen Paabu

«Meie naine räägib loo läbi iga välimuse, mis jõuab lavalaudadele. Ta süleleb meie signatuursiluettides, mis on mõnel puhul taljesse töödeldud, teisalt aga vabama joonega. Rõivad on igapäevaselt kantavad, ent ei kaota endas võimalust unistusesse kadumist. Selles on peaaegu kinemaatiline meeleolu ja liialdamine ning karakter, mis on narratiivi sängitatud. See naine on tõeline, kuid ta ei ole kindlasti peps. Nüüd on võimalus tunda tema elutunnetust läbi nende rõivaste, mida ta kannab.»

Alexanderling
Alexanderling Foto: Jörgen Paabu
Alexanderling
Alexanderling Foto: Jörgen Paabu

Alexanderlingi värskes kollektsioonis on esindatud palju värve ja erinevaid toone. Palett on tugev: oranž ja fuksia koos vahajate värvitoonidega nagu pruun, tolmune hall ning kahvatu beež. Tekstuur on küllastatud erineva siidiga, mis on üheskoos nii sobitatud kui sobimatu. Kingad on madalad ja kerge siidja läikega, kannast avatud ja terava ninaga. 70ndate arhiividest inspireeritud värvid kullabeežist, punasest ja mustast on esindatud nii sõna-sõnalt kui ka abstraktselt. Järjepidevalt on tähistatud kleitidega loomulikku naiselikkust – ideid nende minevikust ja tulevikuettepanekuid. On sensuaalsuse puudutusi ja näputäis 70ndaid. Ometi on see kõik kokku toodud millessegi, mida kapseldades võime kutsuda nüüdisaegse naiselikkuse tähestikuks. Üheskoos moodustab kollektsioon moesõnavara, kuidas rõivastuda just praegu.

Alexanderling
Alexanderling Foto: Jörgen Paabu

Alexanderlingi värske kollektsioon tuleb kevadise Tallinn Fashion Weeki raames esitlusele neljapäeval, 21. märtsil kell 21.00 Kultuurikatlas. TFW piletid on saadaval Piletilevis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles