Tähelepanu, moesõbrad! Kevadine Tallinn Fashion Week toimub esmakordselt nii Tallinnas kui Tartus

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TFW sügis 2018, Gita Siimpoeg.
TFW sügis 2018, Gita Siimpoeg. Foto: Erlend Štaub

Eesti moe tähtsündmus Tallinn Fashion Week naaseb moepubliku ette juba järgmisel kuul, tuues 21.-23. märtsil lavale nii kodumaa tippdisainerid kui ka siinse moemaastiku uued ja värsked tegijad. Esmakordselt laiendab Tallinn Fashion Week aga haaret ka Tartusse, alustades 21. märtsil moemaratoni Tallinnas Kultuurikatlas ning kulmineerudes viimasel päeval Tartus hotellis Lydia.

Kuueteistkümnenda Tallinn Fashion Weeki põhiprogramm stardib 21. märtsil Kultuurikatlas, mil moerahva ette jõuab hulk tunnustatud moekunstnikke ühes kodumaise moeskeene värskete tulijatega. Lisaks põhiprogrammile pakub kevadine moenädal pealinna moesõpradele kaht lisaüritust, mille raames on võimalik tutvuda nii Iris Janvieri kui ka Kirill Safonovi värskeima loominguga. Tallinn Fashion Weeki kolmas ehk viimane päev lennutab moemaratoni aga hoopis Tartusse ning seab end sisse hotellis Lydia, kus astub lavale kuus kahtlemata tuntud moedisainerit ja brändi.

«Tulles vastu publiku tungivale soovile, läheme sel kevadel üheks päevaks Tartusse, kus toimub meie põhiprogrammi kolmas päev,» sõnab Tallinn Fashion Weeki peakorraldaja Anu Kikas. «Sealsete moeetenduste näol ei ole tegemist kordusetendustega, vaid näitamisele tulevad Eesti tippdisainerite täiesti uued kollektsioonid. Loodame seeläbi ka Tartu moepublikut rõõmustada!»

Kevadise Tallinn Fashion Weeki põhiprogrammi avalöögiks on 21. märtsil Marilin Sikkal ja Virtuoza by Liisi Tui ning neile järgnevad Tallinn Design House, Eve Hanson, Alexanderling ja Beatrice. Moenädala teisel päeval astuvad lavale Donna Nordica, Perit Muuga, Cärol Ott, Woolish ning Embassy of Fashioni disainerid Ketlin Bachmann ja Riina Põldroos, samuti ka Aldo Järvsoo, kelle kollektsioon tuleb sel korral esitlusele kahes osas, millest esimene jõuab publiku ette Tallinnas ning teine osa Tartus.

23. märtsil ehk kevadise Tallinn Fashion Weeki viimasel päeval põrutab moerong aga Tartusse, kus astuvad lavale Brand NO.8, Diana Arno, Katrin Aasmaa, Aldo Järvsoo, Triinu Pungits ja Mammu Couture. 24. märtsil ehk TFW viimase päeva järel jõuavad Tartus esitletud moekollektsioonid müügile pop-up poodi, mis lööb uksed lahti Tartu Kaubamajas.

Lisaks põhiprogrammile leiavad tänavuse Tallinn Fashion Weeki raames aset ka Iris Janvieri ja Kirill Safonovi erietendused, mis toimuvad vastavalt 20. ja 23. märtsil Tallinnas. 

Tallinn Fashion Weeki põhiprogramm:

Kultuurikatel, Tallinn:

Neljapäev 21.03
18.00 Marilin Sikkal, Virtuoza by Liisi Tui
19.30 Tallinn Design House, Eve Hanson
21.00 Alexanderling, Beatrice

Reede 22.03
18.00 Donna Nordica, Perit Muuga
19.30 Cärol Ott, Woolish
21.00 Embassy of Fashion: Ketlin Bachmann, Riina Põldroos, Aldo Järvsoo

Hotell Lydia, Tartu:

Laupäev 23.03
18.00 Brand NO.8, Diana Arno
19.30 Katrin Aasmaa, Aldo Järvsoo
21.00 Triinu Pungits, Mammu Couture

Lisaüritused:

Kolmapäev 20.03
18.00 Iris Janvier
Iris Janvier Concept Store, Tornimäe 5, Tallinn

Laupäev 23.03
13.00-18.00 Kirill Safonov, avatud uste päev
17.00 Kirill Safonov, moeetendus
A. Weizenbergi 14-2, Tallinn

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles