Ära neid vigu tee! Seitse murtud südamega inimest jagavad õppetunde, mis nende suhte karile viis

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: shutterstock.com

Mitte ükski suhe sinu minevikust ei ole väärtusetu. Sõltumata sellest, kuidas sinu ja su eelmise kaaslase suhted lõppesid, õppisite te mõlemad olema paremad, targemad, hoolivamad inimesed ning jõudsite suure tõenäosusega ka mõistmisele, millist partnerit tegelikult enda kõrvale otsite. 

Huffingtonpost.com reastas inimeste seitse karmi õppetundi, mida peaks meist igaüks järgmima. 

1. «Minu viimane suhe õpetas mulle, et suhtes võib hullem olla, kui üksi olles.»

Mitte keegi ei taha olla üksi. Me kõik ihkame oma ellu kedagi, kuid on oluline mõista, et üksinduse eest suhtesse joosta on vale. Kui sa astud suhtesse vaid sellepärast, et sa ei soovi üksinda olla, toob see varem või hiljem palju probleeme kaasa.

On oluline, et oleksid suhtes kellegagi, kellega sa tõesti soovid koos olla, mitte kartusest üksi jäämise eest.

2. «Ma sain aru, et mitte keegi ei vastuta minu enese õnne eest.»

Tegelikult on see täiesti tavaline nähtus ja alles pärast mitut suhet, jõuavad inimesed arusaamale, et just nemad ise on enda õnne loojad. Paljud inimesed loodavad, et keegi teine neid õnnelikuks teeks.

See polegi vale, sest teinekord suudavad kallimad tõesti tuju paremaks muuta ja ilusaid momente luua. Kuid tasub siiski meeles pidada, et iseenda õnnesepp oled sa ise ja mitte keegi ei saa muuta sinu maailma õnnelikumaks, kui sina ise.

3. «Ma sain aru, et inimesed armuvad ja lähevad lahku sama kiiresti, kui kõik algab.»

Isegi kui su partner on kõige hoolivam ja kaastundlikum kaaslane keda soovida, ei ole tal võimu Sinu südame üle. Vahel lihtsalt tunded saavad otsa ja tuleb edasi liikuda. Igal asjal siin universumis on oma aeg. Nii raske ja veider kui see ka teinekord poleks, saavad ka tunded otsa.

On raske loobuda inimesest, kellega oled koos suhet üles ehitanud ja ühel hetkel leppida sellega, et teineteisega polegi enam nii hea. Paratamatult selliseid asju juhtub ning tuleb edasi liikuda. Kurvastamiseks pole põhjust, iga kogemus on kulda väärt ning iga lõpp on millegi uue algus.

4. «Mu eks õpetas mulle, et mitte keegi ei tea tegelikult mida sa mõtled.» 

Tõsi - sa pead oskama end väljendada selgelt ja tõhusalt. On palju suhteid, mis on lagunenud üksteise valesti mõistmise ja ütlemata jäänud sõnade pärast. Kui sa soovid oma suhet hoida tugevana, ütle alati välja, mida sa mõtled ja tunned.

Mitte keegi teine ei näe sinu sisse nii nagu sina ise ning ei oska ka aimata seetõttu sinu emotsioone ja mõtteid.

5. «Ma õppisin, et pead alati usaldama enda sisetunnet.» 

On tegelikult palju punaseid lippe, mis näitavad sulle, et antud kaaslane pole just parim valik. Kuula ainult sisetunnet ja otsusta selle järgi.Öeldakse, et sisetunne on see kõige õigem ja tegelikult ongi.

Su mõistus võib sulle öelda üht, süda teist, kuid sisetunne ei peta sind kunagi. Usalda enda sisetunnet rohkem ja õpi ennast kuulama ning asjad hakkavad kindlasti paremuse poole minema.

6. «Sa ei saa mitte midagi teha selleks, et kallim sind ei petaks.»

Kui kallim tahab sind petta, teeb ta seda nii või naa. Ükskõik, kuidas sa ei takistaks, juhtub see varem või hiljem. Ainus, mida sa teha saad on olla koos kellegagi, kes sinust tõepoolest hoolib. On partnereid, kes igal juhul üritavad vältida oma kaaslase võimalusi petmiseks. Fakt on see, et tegelikult seda ei saa ära hoida.

Kui partner soovib sind petta, teeb ta seda nii või naa, sõltumata sellest, mida sa ei teeks. Kui sind on juba korra petetud, juhtub see suure tõenäosusega ka uuesti. Selline suhtevorm on vaid enese piinamine ning pidev konkureerimine teeb vaid sulle endale haiget. Parim on sellistele kaaslastele selg pöörata ja otsida keegi, kellele piisab vaid sinust.

7. «Ma õppisin, et suhe on enamjaolt partnerite vaheline kompromiss.»

See kõlab loogiliselt, kuid tihti peale juhtub suhetes, et üks pool soovib muuta teist selliseks, keda tema näha soovib. Nii need asjad aga ei toimi. Kui soovitakse muutust näha, peavad mõlemad partnerid muutuma.

Suhe on alati kahesuunaline tee ning ühel partneril pole kunagi õigust nõuda rohkemat, kui ta ise pakub. Suhe on kompromiss, kus te mõlemad peate panustama võrdselt üksteise heaolule ja arengule. Paratamatult suhted, kus nõutakse rohkem, kui antakse, püsivad õhkõrnal jääl.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles