Teaduslik uuring: sinu sünnihetke aastaaeg mõjutab sinu elu ja isikupära

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Vastavalt astroloogiale mõjutab tähtede seis sünni ajal inimese isikupära. Teadlased on astroloogiale vastu puiklenud juba aastaid, kuid hiljutine teaduslik uuring Budapesti Semmelweisi ülikoolis leidis, et inimest võib mõjutada aga aastaaeg, millal inimene on sündinud.

Biokeemilised uuringud on näidanud, et hooaeg, millal olete sündinud mõjutab dopamiini ja serotoniini taset kehas. Dopamiin on oluline virgatsaine meie kehas, mis annab meile motivatsiooni, emotsioone, mõnutunnet ja liikuvust. Serotoniin on aga õnnehormoon, mis tekitab meis head tuju ja rahulolutunnet ning reguleerib und.

Iga aastaaeg mõjutab meie keha. Talvel langevad miljonid inimesed talvedepressiooni, sest päevad on lühemad ning seetõttu toodab keha ka vähem õnnehormooni.

Kui päevad on jälle pikemad ja päikeselisemad, hakkab meie organism vähendama unehormooni melatoniini tootmist, asendades selle õnnehormooni serotoniiniga. Ilmastikumuutused avaldavad organismis aga erinevat mõju, mistõttu rase ema annab hooajalisi muutusi edasi alles arenevale lootele.

Uuringus osalejate vahel selgus, et hooaeg millal katsealused olid sündinud, mängis rolli nende isiksuse tüübis hilisemas elus. Aeg, millal olete sündinud, võib suurendada teis soodumust teatud meeleoluhäireteks, vahendab Telegraph.

Osalejate vahel leiti järgnevad statistilised suundumused:

Kevadel sündinud isikutel oli kalduvus olla kõiges uskumatult positiivne.

Suvel sündinud isikutel oli samuti kalduvus olla positiivne, kuid nad kogesid sagedasti meeleolumuutusi.

Sügisel sündinud isikutel leiti suurem oht langeda depressiooni.

Inimesed, kelle sünnipäev oli aga talvel, leiti olevat kõige stabiilsema, rahulikuma ja vähem ärritunud meelega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles