Rinnapiimast valmistatud ehted hoiavad elus ilusaid mälestusi

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Craig Robinson / PantherMedia / Scanpix

Ehtekunstnik Melanie Fogarty bränd Beyond the Willow näitab ehtemaailmas uut suunda, kasutades kivide valmistamiseks rinnapiima. Pisut veidrana kõlav trend aitab eheteks muuta naiste elu ühed võimsaimad mälestused. 

Rinnapiimast ehete valmistamine on protsess, mis algab rinnapiima kuumutamise ja külmutamisega, kasutades kemikaale, mis aitavad piima säilitada. Selle protsessi käigus muutub rinnapiima tekstuur, mis teeb võimalikuks kivikeste voolimise, mida kasutatakse kaelakeedes, käeehetes, kõrvarõngastes ja sõrmustes, kirjutab PureWow.

Kui säilitusprotsess on läbi viidud õigesti, ei ole rinnapiimast tehtud kivikestel mingit lõhna. Kui midagi on läinud valesti, on suur risk, et kivi hakkab mädanema ja loob bakterite levikuks hea keskkonna. 

Rinnapiimast tehtud kivid sarnanevad välimuselt opaalile, olles kreemikasvalget värvi. Täpne kivi värv sõltub rinnapiimast. Mõned ehtekunstnikud lisavad sära saavutamiseks kividele juurde kumava kihi. 

Miks naistele rinnapiimast ehted?

Naised eelistavad rinnapiimast tehtud ehteid erinevatel põhjustel. «Mõned naised tahavad rinnapiimast ehteid, et tähistada aega elus, kui nad tundsid ennast kõige võimsamana, või mäletada hetke, mil nad tundsid kõige suuremat sidet oma beebiga,» räägib ehtekunstnik. 

Teised naised tahavad tähistada raske töö lõppu, ja on ka naisi, kes on kahjuks lapsest ilma jäänud ja rinnapiim on ainus, mis neile last meenutab. «Rinnapiimast hoitakse kinni paljudel emotsionaalsetel põhjustel,» selgitab Fogarty.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beyond The Willow Tree (@beyondthewillowtree) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beyond The Willow Tree (@beyondthewillowtree) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beyond The Willow Tree (@beyondthewillowtree) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beyond The Willow Tree (@beyondthewillowtree) on

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles