Marimo disainer Mariliis Pikkar räägib presidendiballi silmapaistvatest kleitidest

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uurisime Marimo moemaja loovjuhilt ja disainerilt Mariliis Pikkarilt, millised kleidid on talle presidendiballilt silma jäänud.

Mariliis sõnab, et kõige eredamalt on talle presidendiballilt meelde jäänud Marimo enda kleidid, üks eelmisest aastast Katre Aasa seljas, ning teine aastast 2016, Katriin Jüriska seljas. «Mõlema puhul teeb asja meeldejäävaks just kleitide valmimisprotsessi lugu ning see, et nad jäid ka eri meediaväljaannetele silma,» sõnab Mariliis. 

Katre Aas andis Mariliisile disainimisel vabad käed, mistõttu oli moeloojal võimalus realiseerida pikaaegne idee - minimalistliku ja väljapeetud esiosaga kleit, mille seljaosa oli pikalt avatud ja kaunistatud käsitsi kuldsetest Swarowski kividest valmistatud kettidega. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by #marimofashion (@marimofashion) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by #marimofashion (@marimofashion) on

Katriin Jüriska kleidi protsess oli meeldejääv sellepärast, et kandja tuli hilise kutse saabumise tõttu moemajja nädal enne vastuvõttu. «Valisime kleidi mudeli meie kollektsioonist, kuid muutsime veidi detaile ja valmistasime kleidi talle täpselt tema mõõtmete järgi. Kleit figureeris pea kõigi väljaannete topis,» räägib Mariliis.

Katriin Jüriska. Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilvese ja Ieva Ilvese vastuvõtt Estonia Kontserdisaalis Eesti Vabariigi 98nda aastapäeva puhul.
Katriin Jüriska. Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilvese ja Ieva Ilvese vastuvõtt Estonia Kontserdisaalis Eesti Vabariigi 98nda aastapäeva puhul. Foto: ERLEND ŠTAUB / PM / SCANPIX BALTICS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles