Partneri sõbrale vastukarva silitamine teeb suhtele karuteene

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Ükski inimene pole ideaalne, me kõik teeme vigu ning seetõttu tuleb ka kõikides suhetes mõnikord konflikte ette. On pea võimatu kellegagi suhtes olla ja mitte millegi üle kunagi kurta, mõni pisiasi ikka leidub. Oluline kõige selle juures on aga see, kuidas te võimalikud erimeelsused ja takistused lahendate.  

Olgu teema positiivne või negatiivne, kui asi puudutab teie suhet, siis peate seda ka omavahel arutama, mitte jooksma ülejäänud maailmale kuulutama.

Kui sa arutad partneriga sind häirivat probleemi, kuid asjad ei muutu paremuse poole, siis tõstata see teema vajadusel uuesti ja uuesti, mitte ära tõtta kohe kõrvaliste isikute juurde. Sina ju ka ei soovi, et partner lahkaks teie probleeme esmajärjekorras hoopis kellegi teisega?

Kui korduvate püüdluste järel ikka midagi ei muutu ja sa tunned ennast äärmiselt õnnetult, siis võid kolmandalt osapoolelt nõu küsida. Ürita siiski konkreetsele murekohale keskenduda, mitte ära hakka oma partnerit kuidagi maha tegema ehk vastukarva silitama.

Esiteks on tagarääkimine partneri suhtes lugupidamatu ning teiseks võib see põhjustada olukorra, kus sinu perekond ja sõbrad ei austa ega salli teda enam. Sinu partner ei ole tõenäoliselt seda ära teeninud, et ta sinu kallite inimeste silmis halvas kirjas on. Pealegi, halvale keskendudes toodad ainult halba juurde ja sul on üha raskem häid asju märgata.

Kui sa ei soovi partneris tekitada tunnet, et teda on kuidagi haavatud, häbistatud või petetud, siis jäta halvustav jutt kõrvale ja keskendu parem probleemi lahendamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles