VALENTINIPÄEVA FILMIERI: 11 parajalt romantilist filmi, mida täna koos kaaslasega vaadata

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: LightField Studios / Panthermedia / Scanpix

Milline päev aastas oleks veel parem vabandus, et romantiline film mängima panna ja ennast hästi tunda?

Elisa TV sisuhankejuht Toomas Ili ja TVPlay Premium annavad 11 romantilist filmisoovitust, mida täna on sobilik vaadata.

1. «Täht on sündinud»

Üks lugu peab ikka väga hea olema, et sellest teha juba neljas film! Just seda tehti «Täht on sündinud» filmiga, mille originaalversioon pärineb aastast 1937. Film viib kokku piiramatu annetepagasiga tähed Bradley Cooperi ja Lady Gaga, kes jutustavad kirglikute muusikute Jacki ja Alley loo. Kaks kunstnikuhinge läbivad õnnestumisi ja rõõmu, aga ka valu täis teekonna muusikaorbiidile, mis paneb nende suhte proovile. Seitsmekordse Oscari nominatsiooniga Bradley Cooperi lavastajadebüüt võeti üle maailma soojalt vastu ning on sel aastal nomineeritud kaheksale Oscarile, mille seas ka parima filmi kuldmehike. Lisaks teenisid parima näitleja nominatsiooni Bradley Cooperi ja Lady Gaga peaosad ning parima laulu kuldmehikest ennustatakse filmis kõlanud laulule «Shallow». 

2. «Mägi meie vahel»

Pärast mägedes aset leidnud traagilist lennuõnnetust peavad kaks võõrast, oma pulmadeks valmistuv Alex Martin (Kate Winslet) ja operatsioonile ruttav kirurg Ben Bass (Idris Elba) ühte hoidma, et ebainimlikes tingimustes ellu jääda. Kui nad mõistavad, et abi pole kusagilt loota, alustavad Alex ja Ben pikka ning ohtuderikast teekonda, teineteist vastastikku tagant kihutades, mis aitab kaasa vastastikuse külgetõmbe tekkele.

3. «Õnneteraapia»

Olles viibinud neli aastat psühhiaatriahaiglas, pöördub Bradley Cooperi poolt kehastatud endine õpetaja Pat Solitano tagasi vanemate juurde ja püüab lepitata suhet endise naisega. Kõik muutub, aga märksa keerulisemaks, kui Pat kohtab Jennifer Lawrence'i kehastatud Tiffanyt, isiklike probleemidega salapärast neiut, kes lubab, et tantsuvõistlusel osalemine aitab mehel naisega lepitust leida. Film on võitnud ühe Oscari ja Kuldgloobuse ning saanud palju kiitust kriitikutelt üle maailma.

4. «Hommikueine Tiffany juures»

Puhas filmiklassika! Legendaarne, Truman Capote'i samanimelisel lühiromaanil põhinev film jutustab loo seltsidaam Holly Golightly'ist, kes elab vaid rikaste härraste kingitustest ja otsib endale rikast vanameest, kellega abielluda. Ühel päeval kolib Holly korterelamusse Paul, majandusraskustes kirjanik, keda samuti peab ülal rikas armuke. Paul armub peagi Hollysse ja see seab kahe inimese suhted ohtu. Peaosades Audrey Hepburn ja meeste lemmikseriaalist «A-Rühm» tuntud George Peppard.

5. «Vanilla Sky – ava oma silmad»

Hispaania kultusfilmi põhjal valminud versioon jutustab loo muretust poissmehest, David Aamesist, kes liugleb läbi elu mängleva kergusega. Kena, rikas ja sarmikas, liigub ta ühe naise juurest teise juurde. Seda kuni päevani, mil ta kohtab seda õiget nimega Sofia. Paraku kaotab mees ta sealsamas, sest teeb mõtlematu vea. Korraga on mees tõmmatud keerisesse ning pole sugugi selge, kas see, mida ta kogeb, on reaalsus, hallutsinatsioon või uni. 

6. «Karge meele igavene sära»

Joel Barish kuuleb, et ta kunagine tüdruksõber Clementine lasi doktor Mierzwiakil nende ühised mälestused ajust kustutada. Et mitte naisele alla jääda, otsustab Joel sama protseduuri kasuks. Kui doktori abilised Stan ja Patrick ühel õhtupoolikul Joeli korteris operatsiooni ette võtavad, üritab Joel oma mälestused Clementine'ist siiski tallele jätta.

7. «Ainult aja küsimus»

21-aastaselt kuuleb Tim oma isalt uskumatu suguvõsa saladuse: kõik nende suguvõsa mehed suudavad oma minevikku taas läbi elada. Ta võib minna ajas tagasi mistahes hetke oma elus, et katsetada erinevaid valikuid, kuni kõik ideaalselt paika langeb. Ta otsustab kasutada oma erilist värsket annet, et võita kena Mary süda, kuid avastab siis, et tõelise armastuse tee suunamine võib olla hämmastavalt raske - isegi siis, kui on võimalik seda korduvalt proovida.

8. «Armastus on see»

«Armastus on see» on tipptasemel romantiline komöödia, millega tegi lavastajadebüüdi kogenud stsenarist Richard Curtis. Armastus on kõikjal, purustades südameid, tuues endaga kaasa naeru ja pisaraid (pluss kohutavalt piinlikke situatsioone) ning julgustades meid riskima ka siis, kui väljavaated edule on nullilähedased. Armastuse küüsist ei pääse selles loos keegi. Filmis põimuvad ja põrkuvad erinevate inimeste saatused just tänu armastusele.

9. «Rumal pöörane armastus»

Cal ja Emily elavad koos ideaalset elu, nagu Ameerika unelm ette näeb, kuni Emily ühel päeval lahutust nõuab. Nüüd peab Cal vallalise eluga toime tulema. Teda aitab selles elupõlisest poissmehest sõber Jacob Palmer (Ryan Gosling).

10. «Reisisiht - pulm!»

Film «Reisisiht - pulm!» toob taas kokku Hollywoodi jumaldatud staarid Keanu Reevesi ja Winona Ryderi sotsiaalselt kohmetute Franki ja Lindsay rollis. Teel pulma kohtudes avastavad nad palju ühist: mõlemad vihkavad pruuti, peigmeest, pulma, iseend ja eeskätt teineteist. Olles nädalavahetuse üritustel sunnitud pidevalt kokku puutuma, mõistavad Frank ja Lindsay, et kui kellegagi piisavalt kaua suulist lahingut pidada, võib kõike juhtuda. Kui kirg tülitsemisest võitu saab, tuleb otsustada, kas peale jääb südamehääl või terve mõistus.

11. «Vana-aastaõhtu»

Selle filmi tegevus leiab aset vana-aastaõhtul New Yorgis, kus jälgitakse mitmeid inimesi ja selle erilise päeva mõju neile. Kim on üksikema, kes mõtleb endiselt, et ta tütar Hailey on väike laps, kes tahab poisiga välja minna, et toda südaöösel suudelda. Claire, kes vastutab linna iga-aastase traditsiooni eest, milleks on suure kera langemine Times Square'il, peab tehnilise tõrke korral kutsuma appi elektriku, kes on paraku vallandatud. Kokk Laura, kes valmistab toitu ühe plaadifirma uusaastapeoks, põrkab kokku oma endise kallima Jenseniga, kes samal peol esineb. Kui mees nende suhte ebameeldiva lõpu pärast vabandada üritab, ei võta naine vabandusi vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles