Süümepiinadest priiks! 7 alternatiivi armastatud patutoitudele

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jiri Hera / PantherMedia / Scanpix

Kui sul on vastupandamatu jäätiseisu või tunned, et tahaksid käe kartulikrõpsude järele sirutada, loe edasi. Siin on seitse maitsvat alternatiivi levinud patutoitudele.

1. Jäätiseisu? Eelista külmutatud banaane

Kui sul on isu millegi külma ja magusa järele, proovi külmutatud ja purustatud banaanidest ise jäätist teha. Võta küps banaan, pane ta fooliumisse ja aseta sügavkülma. Kui banaan on korralikult külmunud, purusta ta blenderis. Soovi korral võid lisada pisut vaniljeekstrakti või vaniljejogurtit.

2. Asenda popkorni süües või oliiviõliga

Dietoloog Laura N. Brown soovitab popkorni valmistamisel kasutada oliiviõli. Kui tahad tugevamat maitset, lisa valmis popkornile soola või küüslaugupulbrit.

3. Proovi kartulikrõpsude ja pähklite asemel röstitud kikerherneid

Dietoloog Becky Garrison sõnab, et röstitud kikerherned on hea snäkk, mis on alternatiiviks krutoonidele, soolapähklitele ja kartulikrõpsudele. Võta kikerherned, lisa neile oma eelistuste järgi õli ja maitseaineid ning rösti ahjus kuni krõbedaks muutumiseni.

4. Proovi juust asendada avokaadoga 

Kui ihkad juustu kreemist tekstuuri, proovi hoopis kasutada avokaadot, kust saad ka kasulikke rasvu. Võid ka osade retseptide puhul proovida juustu avokaadoga asendada.

5. Asenda tavaline pasta ubadest valmistatud pastaga

Dietoloog Rachel Fine soovitab nisu- ja täisterajahust pasta vahetada välja ubadest valmistatud pasta vastu, mis sisaldab ühe suutäie kohta rohkem kiudaineid ja valku.

6. Asenda tavaline riis lillkapsariisiga

Dietoloog Laura Ligos sõnab, et tavalise riisi asendamine lillkapsariisiga ei ole kunagi halb idee. Lillkapsariis sisaldab tunduvalt vähem kaloreid, mis tähendab, et saad nautida suuremaid portsjoneid.

7. Asenda karastusjoogid mulliveega

Kui ihkad mullidega karastusjooki, vali gaseeritud vesi. See rahuldab vajaduse mullide järele, aga ei sisalda suhkrut, kunstlikke magusaineid ja kaloreid, vahendab Insider.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles