12 imelihtsat moodust olla iseenda parim versioon

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Scanpix

«Uus aasta, uus mina» on laialt levinud lubadus, ja kuigi muutused ei ole kunagi kerged, tasub iseenda parima versiooni nimel tööd teha.

1. Esita endale väljakutse

Pole oluline, kas tahad sel aastal rohkem raamatuid lugeda või rohkem trenni teha, tähtis on eesmärgid paika panna. Sa ei peaks ennast liigselt sundima, aga pea meeles, et me kõik oleme võimelised rohkemaks kui arvame. 

2. Premeeri ennast

Hellita oma keha ja vaimu. Broneeri massaaž, maga nädalavahetusel pikemalt ja tee asju, mis aitavad lõõgastuda.

3. Hari ennast

Uute asjade õppimiseks ei pea tingimata kooli minema. Tänapäeval on internetis pea kõik õppevideod olemas ja paljud neist ka tasuta. 

4. Puhasta oma meeli

Tee endale teene ja leevenda stressi igapäevase meditatsiooni abil. Sissejuhatuseks piisab kõigest ühest minutist päevas

5. Panusta suhetesse

Hoolitse selle eest, et leiaksid oma tihedas graafikus aega ka oluliste inimeste jaoks. Alati on tore kuulda tuttavat häält. Ära piirdu lihtsalt sõprade meemidel märkimisega, vaid helista neile või tee videokõne. Näita, et hoolid.

6. Hoolitse oma kodu eest

Kevadpuhastus ei pea aset leidma ainult kevadel. Talvekuudel veedad niikuinii suurema osa ajast siseruumides, nii et võta aega ja hoolitse selle eest, et kodu oleks korras ja mõnus paik, kus olla.

7. Aita abivajajaid

Leia enda jaoks parim moodus aidata. Paljud organisatsioonid ootavad annetusi ja mitmete puhul saab ka püsiannetajaks hakata. Teine võimalus on käed külge panna ja ise appi minna. Mine tegele näiteks varjupaigas loomadega.

8. Hoolitse oma finantside eest

Võta aega ja koosta ülevaade oma kulutamisharjumustest. Kui kõik väljaminekud on silme all, oskad paremini planeerida ja näed võimalusi, kust kokku hoida.

9. Ole positiivne

Tule välja «klaas on pooltühi» mentaliteedist ja muuda oma suhtumist ümbritsevasse. Positiivne tõmbab ligi positiivset.

10. Ütle rohkem «jah»

Avatud olek ja uute ideede ning kogemustega kaasa minemine võib olla elumuutev. Järgmine kord diivanil lösutades mõtle, millistest võimalustest võid ilma jääda.

11. Ole loominguline

Lase oma aju vasakul poolel vahelduseks kontroll haarata ja tee midagi loomingulist. Sa ei pea Picasso olema, et maalimisest rõõmu tunda.

12. Ole sotsiaalne

Mitte kunagi pole liiga hilja luua uusi sõprussidemeid. Leia endale uus hobi ja sul pole aega igavlemiseks.

Allikas: Men'sHealth

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles