Otsid hingesugulast? Need 6 asja on tema leidmisel määrava tähtsusega

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sergejs Rahunoks / PantherMedia / Scanpix

Ekspertide sõnul on kõige tähtsam olla esmalt rahul iseendaga. Küll aga võivad hingesugulasega kohtumisel saada määravaks ka need kuus punkti. 

1. Rahulolu üksiolekuga

See võib küll kõlada frustreerivalt, aga ekspertide sõnul vastab klišee «õige tuleb täpselt siis, kui sa teda ei vaja» suures osas tõele.

Vaimse tervise nõustaja GinaMarie Guarino selgitab, et kõige olulisem faktor, mis mõjutab hingesugulasega kohtumist, on inimese suhe iseendaga. «Kui sa ei saa endaga hästi läbi, ei oska sa ka teistega häid suhteid luua, isegi, kui tegemist peaks olema su hingesugulasega,» selgitab ta. Kui sa aktsepteerid iseennast, suudad sa end avada ka potentsiaalsetele partneritele.

2. Sinu avatus

Hingesugulasega kohtumise eelduseks on avatus. Selle asemel, et leida iga inimese puhul puudusi, tasub läheneda rohkem avatud meelega. «Paljud minu vallalised kliendid arvavad, et nad leiavad oma hingesugulase olles üha rohkem valivad. Kuigi on oluline jääda oma väärtustele truuks, on tegelikkus see, et kui sa tahad leida hingesugulast, pead jääma ka avatuks,» selgitab suhteekspert David Bennett.

3. Tugev sõpruskond

Kuigi sa ei pruugi armuda kellessegi, keda tead juba aastaid, mõjutab su sõpruskond siiski hingesugulasega kohtumist. «Hoolimata sellest, et internetipõhine kohtamine on järjest rohkem levinud, näitab uuring, et enamik inimesi kohtub oma kaaslastega ühiste sõprade kaudu,» räägib Bennett.

4. Töönarkomaania

Kõigile, kelle suurem osa ajast kulub töötamisele, paneb doktor Mercier südamele, et tuleks leida sobiv tasakaal töö ja eraelu vahel. «Kui kõik, mida sa teed, on töötamine ja magamine, vähendad sa drastiliselt oma võimalusi kohata potentsiaalset partnerit,» selgitab ta.

5. Sinu lapsepõlv

On üsna tavaline, et lapsepõlves aset leidnud sündmused mõjutavad täiskasvanuna sinu armuelu. Kuigi lapsepõlves juhtunud trauma ei muuda sind vähem armastusväärseks, on oluline vanadest probleemidest jagu saada, enne kui hakkad kellegagi pesa punuma. 

«Ma usun, et kui me oleme alla surutud või pole lapsepõlvetraumale lahendust leidnud, kipume samu mustreid oma suhetes kordama,» selgitab psühholoog Sue Sexton. 

6. Ajaline piirang

Kui su peas on kindel ajaline raamistik, millal peaksid oma hingesugulasega kohtuma, teed sa asjad enda jaoks raskemaks. Selline surve võib sind viia suhtesse, mis pole tegelikult õige. 

«Vajadus olla 30-aastaselt kihlatud või olla 28-aastaselt ema, survestab inimest kedagi leidma, mis võib olla takistuseks armastuse loomulikul kulgemisel,» sõnab Guarino. 

Eksperdid sõnavad, et kõige tõenäolisem on oma hingesugulasega kohtuda siis, kui oled õnnelik ja iseenda ning ennast ümbritseva keskkonnaga rahul. 

Allikas: Bustle

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles