Marie Kondo: see on kõige levinum viga riidekapi korrastamisel

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani ekspertkorrastaja Marie Kondo
Jaapani ekspertkorrastaja Marie Kondo Foto: BRIAN SNYDER / REUTERS / SCANPIX

Jaapani ekspertkorrastaja Marie Kondo annab nõu, kuidas garderoob oma kontrolli alla saada.

Marie Kondo koristamisfilosoofia on lihtne. Nimelt peab igal esemel, mida sa omad, olema «kodu» ehk siis kindel koht, selle asemel, et lihtsalt kuskil vedeleda. See tähendab, et saad asjad alati oma kohale tagasi panna ja kodu püsib korras. 

Sama idee kehtib ka riidekapi korrastamisel. Küll aga peitub probleem selles, et tihti on inimesed paigutanud riided kappi ebafunktsionaalselt või liiga väikesele pinnale. 

Näiteks, kui sul on virna laotud palju kampsuneid ja hunnik meenutab Pisa torni, ei ole see kõige funktsionaalsem lahendus, sest õige kampsuni leidmiseks, pead kogu «torni» ümber lükkama. Sellisel juhul tuleks küsida, et ehk vajavad asjad uut «kodu»?

Kondo soovitab riidkapi puhul kasutada kaste ja jaotada esemed kategooriate kaupa. Niimoodi saad asju lihtsa vaevaga liigutada ja leiad otsitava kergemini üles, kirjutab PureWow.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles