Naine ei ole aasta aega enda ja oma laste juukseid pesnud

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Scanpix

Austraalia naine Virginia Tapscott läks kaasa šampoonivaba liikumisega «No ‘Poo» ja on enda sõnul otsusega väga rahul. Aasta aega ei ole ta kasutanud enda ja oma laste juuste pesemisel midagi muud peale veel ja looduslike vahendite. Samuti pole ta kasutanud palsamit või juuksevärve ning loobus ka juuste lõikamisest.

28-aastane kahe lapse ema kiidab šampoonist loobumist, sest see on tema ja ta laste juustele väga hästi mõjunud. «Mu juuksed on nüüd teistsugused. Need on täidlasemad ning ei ole enam nii kuivad ja haprad kui varem,» kiitis ta Daily Mailile. «Tänu naturaalsele rasule on juukseid märksa lihtsam kammida.»

Pereema otsustas šampoonist loobuda, sest hakkas muretsema selles leiduvate «kummaliste koostisosade» pärast. Loobumise hetkel oli ta lapseootel ja tundis, et korduv kokkupuude erinevate kemikaalidega toob tema ellu mõttetu toksilise koorma. Lisaks ei meeldinud talle see, kui palju rämpsu tema pere maailma juurde tekitab ja otsustas seetõttu vähem tarbima hakata.

Nüüd peseb Virginia oma juukseid veega ning aeg-ajalt koorib peanahka söögisoodaga. Kui tundub, et juuksed lähevad rasvaseks, puistab ta juuksejuurtele tapiokipuudrit ning kammib juuksed läbi. Vaata pilte siit!

Peamiseks muutuseks peab Virginia seda, et tal ei teki enam juustesse pusasid. «Mu juuksed ei ole ei rasvased ega kuivad. Need ei lõhna küll nagu Palmolive, aga ka mitte nagu hapupiim. Need lõhnavad lihtsalt nagu juuksed.»

Väiksemalt lapsel ei ole Virginia kunagi juukseid pesnud ja tema pea näeb ema sõnul välja nagu iga teisegi aastase põnni pea. Suurem laps on nüüd koos emaga olnud aasta aega šampoonivaba ning Virginia sõnul kiidavad inimesed pidevalt tema poja imelisi lokke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles