Miks ei tohi higiplekiga rõivast kuivatisse panna?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Krisana Antharith / PantherMedia / Scanpix

Kuna kõik inimesed higistavad, on higiplekkide tekkimine riietele väga sagedasti esinev probleem. Higist ja deodorandist koguneb kaenla alla kanga külge kollakas kiht, mis läheb kõvaks ja lõhnab pahasti.

Higiplekist võib õigete võtetega kergesti lahti saada, kui see ei ole juba kanga sisse kuumutatud. Seetõttu on väga oluline, et higiplekiga rõivast ei triigita ega kuivatataks kuivatis kuuma õhu käes, õpetab Prevention.

Enne pesu pesemist kontrolli rõival olevat pesemisjuhist. Üldiselt aga tasub värvilise pesu puhul kasutada pleki eemaldamiseks tavalist äädikat. Äädikas eemaldab kergesti higipleki, millel on soolarant ümber ja mis on kõvaks tõmbunud. Töötle plekki pesukäsnaga, millele on valatud veidi valget äädikat. Pärast seda lisa kangale ka sobivat plekieemaldit ja pane riie kuuma veega pessu. Pärast pesu jäta rõivas õhu kätte kuivama. Kui plekk on ikka alles, võid jätta särgi likku vette, kuhu on lisatud plekieemaldit ja pesu uuesti korrata.

Valgete särkide puhul on higiplekkide eemaldamine kergem, sest neil saab kasutada valgendit. Sellegipoolest on pleki eemaldamise algustöö sama: töötle plekki äädikasse kastetud käsnaga ja lisa plekieemaldit. Seejärel pane särk kõige kuumema tsükliga pessu ja lisa masinasse peale pesuvahendi ka valgendit. Kuivata kindlasti riideid esialgu õhu käes, et kindel olla, kas plekk on kadunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles