4 põhjust, miks su näole talvisel ajal rohkem vistrikke tekib

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Scanpix

Külmal talvel esineb paljudel inimestel probleeme näonahaga. Siin on neli põhjust, miks võid tavapärasest rohkem punnikesi ja vistrikke kohata.

1. Sa katsud oma nägu 

Puudutame päeva jooksul kätega kõiksugu asju ja nägu katsudes satuvad kõik need bakterid meie näonahale. Talvisel ajal põhjustab eriti palju vistrikke värskelt kreemitatud kätega näo katsumine. «Kätekreemid sisaldavad sageli palju õlisid ja veekadu takistavaid koostisosi, mis ei pruugi näonahale hästi mõjuda,» sõnab kosmeetik Renée Rouleau.

2. Sa võid süüdistada ilma

Dermatoloog Ellen Marmur ütleb, et kuna külmas õhus on vähem niiskust, kannatab meie nahk ning hakkab tootma rohkem rasu, et ennast niisutada, mis omakorda viib ummistunud pooride ja vistrikeni.

3. Sa ei niisuta nahka piisavalt

Dermatoloog Dendy Engelman sõnab, et talvisel ajal tuleks lähtuda põhimõttest kiht, kiht ja kiht. Selle asemel, et kõige rasvasema kreemi järele haarata, on kasulikum proovida mitmeid tooteid, mis erinevaid kaitsekihte aitavad luua.

4. Sa kasutad vale kreemi

Rouleau selgitab, et enamik inimesi kogevad talvel kuiva ja ketendavat nahka. «Sellest jagu saamiseks võid sa kogemata nahka liigselt niisutada või isegi vale kreemi kasutada. Kui su nahk on aldis punnikeste tekkimisele, pead olema eriti ettevaatlik, sest vale kreem võib neid juurde tuua,» ütleb ta.

Allikas: Allure

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles