Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Retseptisoovitus: uhke kihiline šokolaaditort jõululauale

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Kihiline jõulutort.
Kihiline jõulutort. Foto: Fazer / Merilin Siimpoeg

Lase neil jõuludel välja oma sisemine meisterkokk ja küpseta jõululaua kaunistuseks uhke šokolaaditort! Kauni välimusega kõrge tordi valmistamine on tegelikult palju lihtsam, kui tundub ning koostisosade leidmiseks ei pea samuti pooli linna poode läbi sõitma. Võid kindel olla, et külalised jäävad seda hõrgutist meenutama veel pikemaks ajaks.

VAJA LÄHEB:

Šokolaadikihid:

  • 2 muna
  • 150 g suhkrut
  • 120 ml õli
  • 170 ml kuuma vett
  • 70 ml keefirit
  • 200 g nisujahu
  • 4 spl küpsetuskakaod
  • 1 tl soodat
  • ¼ tl soola

Kreem:

  • 500 g mascarpone kreemjuustu
  • 200 ml vahukoort
  • 100 g valget küpsetusšokolaadi
  • 2 tl vaniljesuhkrut

Kihtide vahele:

  • 4 spl hapukat moosi
  • kohvi

Kaunistamiseks:

  • värskeid marju
  • 50 g tumedat küpsetusšokolaadi
  • kookoslaaste vms

VALMISTAMINE:

Vooderda 3 lahtikäivat koogivormi (20 cm) küpsetuspaberiga.

Sega kokku jahu, kakao, sooda ja sool. Vahusta teises kausis omavahel munad ja suhkur. Lisa õli, keefir ja kuum vesi. Sõelu nüüd munavahu hulka jahusegu ja sega ühtlaseks. Vala koogitainas 3 eraldi koogivormi. Küpseta 175 kraadises ahjus ca 18-20 minutit. Lase jahtuda ja eemalda vormist.

Sulata valge šokolaad vesivannil ja lase jahtuda. Vahusta omavahel mascarpone, vahukoor ja vanill. Lisa sulanud šokolaad ja sega kõik läbi.

Tõsta esimene koogikiht alusele. Tee kahvliga pisikesed augud sisse ja niisuta kohviga. Määri peale ½ moosist ja siis 1/3 kreemist. Tee samamoodi ka teise kihiga. Kolmas kiht niisuta samuti kohviga, määri peale kreem ja kaunista.

Tagasi üles