Maailma esimene pluss-suuruses meesmodell värvati Instagramist

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zach Miko.
Zach Miko. Foto: Sipa USA/Vida Press

198 cm pikkune Zach Miko on üleilmselt tuntud IMG Models agentuuris töötav meesmodell, kes mõõtude poolest liigitub pluss-suuruseks. Ise eelistab ta aga selle määratluse asemel sõna «turske».

Kui tavaliselt kaaluvad meesmodellid 75-80 kilo, siis 29-aastane Zach Miko kaalub 125 kilo ja ta kõhuümbermõõt on napilt üle saja sentimeetri. Sellele vaatamata leidis ta 2016. aastal oma Instagrami postkastis kirja IMG Models presidendilt Ivan Bartilt, kes avaldas soovi teda modelliks palgata.

«Üles kasvades ma isegi ei unistanud kunagi modelliks saamisest. Ma ei oleks osanud end modellina ette kujutada sama hästi kui ma ei mõelnud, et minust võiks saada Inglismaa kuninganna. See lihtsalt ei olnud võimalik,» tunnistas ta Daily Mailile.

Zach oli just kolinud New Yorki, et jahtida oma unistust saada näitlejaks, kui ta sai väikese tööotsa ühes trükiväljaandes. «Ma ei mõelnud sellest tol ajal midagi ja olin lihtsalt rahul, et sain oma üüri makstud,» märkis ta. Seejärel saigi ta sõnumi Ivan Bartilt ja kogu Zacki varasem elu oli ühtäkki peapeale pööratud. «Isegi minusugune tol ajal moevõõras inimene teadis, mis on IMG ja kes on Ivan Bart, seepärast arvasin esialgu, et keegi teeb minu kulul nalja.»

Ivan Bart selgitas aga noormehele, et soovib moemaailma rikastada. Tema unistus mitmekülgsemast ja arenevast moetööstusest sütitas ka Zacki, keda Ivan soovis meestele positiivseks eeskujuks tuua. Nüüd on elu Zacki sõnul kui peadpööritav seiklus ja alles möödunud nädalal kõndis ta Sydney moelaval teiste tippmodellide vahel ujumispesu esitledes. Ühtlasi oli see esimene kord, kui meessoost pluss-suuruses modell võttis osa Austraalia ikoonilisest ujumisriiete show’st.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

One of my biggest fears as long as I could remember was swimming with my shirt off. I preach body positivity and self love every day but It’s still a fear and it’s still an insecurity. I know so many of you feel the same way I do. Body positivity isn’t a sudden epiphany you have to love yourself. It’s a conscious decision to learn how. It’s a journey you will be on for the rest of your life but the rewards are incalculable. I have been so inspired by curve models who every day do lingerie, swimsuits, and nudes. I’m inspired by Brawn models who give all of themselves unapologetically. Their power, beauty, and confidence make me want to be a better model and role model. Thank you all for helping me practice what I preach. #brawn #curve #bodypositive #selflove #model #imgmodels #swim #bareitall #faceyourfears #justaboyandhisdog #nofilter #swimandbareit

A post shared by Zach Miko (@zachmiko) on

Kuigi Zachi ei häiri see, et tema kohta öeldakse «pluss-suurus», eelistab ta ise sõna «turske». «Kindlasti on termineid, mida ma rohkem eelistan, näiteks «turske», «suur ja pikk» või «suur inimene», aga oma isiklikul teekonnal ei ole mul ka midagi selle vastu, kui mulle öeldakse «pluss-suuruses»,» tunnistas ta ja lisas, et seda sõna kasutatakse tavaliselt pigem naiste kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles