Seksitreener: kolm põhjust, miks enne seksi peab suudlemiseks aega võtma

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Craig Robinson / PantherMedia / Scanpix

Suudlemine on nii lihtne ja mõnus, et paneb imestama, miks pikalt suhtes olnud inimesed selle ära unustavad. Ja kuigi seks on tähtis, ei ole see suhtetervise jaoks ainus oluline komponent.

Suudlemine on hädavajalik nii naistele kui meestele. See äratab kire ja teeb meeled eesootavate naudingute suhtes valla. Seksitreener ja suhtenõustaja Gigi Engle selgitab Yahoos, miks tuleb enne seksi kindlasti suudelda ning miks tasub seda teha ka väga põhjalikult ja andunult.

Suudlemine loob intiimsust

Võib tunduda, et suudlemine ei ole eelmäng, kuid seda see muidugi on. Suudlemine on esimene samm seksini. Seda muidugi tinglikult öeldes, sest iga suudlus ei vii kohe seksini ja seda ei maksa ka suudeldes eeldada. Siiski loob see teatud õhustiku, kus tekib võimalus mitmesugusteks seksuaalseteks tegevusteks.

Kirglik suudlemine kinnitab teievahelist sidet ja teeb teid lähedasemaks. Suudlemine on see, mis eraldab teie suhte teistest suhetest ja paneb selle eraldi kategooriasse. See nagu huulte ja keelega armastuse avaldamine.

Püsisuhtes juhtub ikka seda, et langetakse rutiini küüsi ja unustatakse väiksemad intiimsed tegevused, mis lähedustunnet hoida aitavad. Regulaarne suudlemine aitab seda tunnet hoida.

Suudlemine mõjub kehale hästi

Suudlemine on ilma igasuguse tagamõtteta ka niisama mõnus tegevus, mis ei aja põhjuseta pead pööritama. Tänu sellele vallandub heaoluhormoon oksütotsiin, mis suurendab ka sinu ja partneri vahelist ühtekuuluvustunnet. Sama kemikaali mõju tunned ka siis, kui oled armunud. Suudlemine aitab seda sära taastada ja annab ajule signaali lõõgastumiseks. Paarid, kes suudlevad, on kõige õnnelikumad.

Soov olla ihaldusväärne ei kao ajaga kuhugi

Kui eelmäng ja oksütotsiin kõrvale jätta, on veel üks väga oluline põhjus, miks partnerid peaksid rohkem suudlema. Seda tehes tuletad oma partnerile meelde, et sa tahad teda ja pead teda seksikaks. Vahet pole, kas olete koos olnud kolm või viisteist aastat, igaüks tahab olla ihaldusväärne.

Soov olla tehtud on muide üks kõige levinumaid seksuaalfantaasiaid. Inimlik on tahta tunda kirge ja  näha partneri silmist, et ta ei suuda oodata, millal sinuga ühte heita. Pikas suhtes hakatakse seda tunnet igatsema, sest alguses tundub kõik nii lihtne. Suudlemine viib meid algusaegadesse tagasi ja näitab partnerile, et su iha ei ole kuhugi kadunud.

Alusta aeglaselt ja ära kiirusta. Mängi oma kallima juustega, suudle ta nina, silmi, põski ja suud. Võta selleks aega ja tee seda naudinguga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles