Naine jäi ripsmepikenduste vale paigalduse tõttu ajutiselt pimedaks

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ilu nimel on naised valmis taluma palju ebamugavust ja veidi veidi valugi. Samas on ilutöötaja usaldamine suur risk, sest ikka ja jälle kuuleb lugusid ebapädevatest kosmeetikutest, kes on oma usaldavatele klientidele mõttetuid kannatusi põhjustanud.

Inglismaal sai noor naine Megan Rixon väga ehmatava kogemuse osaliseks, kui lasi omale salongis ripsmepikendused panna. «Tüdrukud, olge väga, väga ettevaatlikud, kui lasete omale ripsmepikendused panna,» hoiatas ta teisi Twitteri kaudu. «Ma lasin omale ripsmepikendused panna ühes uues kohas ja tuleb välja, et nad kasutasid mu ripsmetel küüneliimi. Ma kaotasin päriselt oma nägemise kaheks tunniks. Õnneks on turse taandunud, aga mu silmad on ikka veel päris valusad. Olge ettevaatlikud.»

Rixon selgitas Buzzfeed Newsile, et ta silmad hakkasid kipitama, kui ripsmetehnik ta avatud silmadele ükshaaval karvu lisas. Tehniku sõnul oli see normaalne reaktsioon ja ta jätkas oma tegevust. Hiljem hakkasid aga naise silmad järjest rohkem valutama ja ta kaotas nägemise. Seepeale pöördus ta erakorralise meditsiini kabinetti, kus ta silmad ära pesti talle anti silmatilku. Nüüd on Megan paranemas, kuid ta pidas oluliseks teisi hoiatada.

New Yorgis asuva ripsmesalongi omanik Clementina Richardson ütles Megani juhtumi kommentaariks, et see ei olnud kindlasti normaalne ning tõenäoliselt ei olnud tehnikul eriti kogemusi ja ta ei ole oma ametit päriselt õppinud.

«Ripsmepikenduste paigaldamise ajal on silmad kogu aeg kinni,» rõhutas Richardson. «Tõenäosus, et silma satub liimi või midagi muud, on väga väike.»

Ripsmete paigaldamise ajal võib klient tunda kerget kipitust, kui ta kogemata silmi veidi avab. Seda juhtub Richardson sõnul enamasti siis, kui keegi kliendile helistab või sõnumi saadab ja klient kaotab valvsuse. Samuti võib kipitust tunda olla pärast paigaldust, kui silmad lahti tehakse. Selle vältimiseks on tehnikutel võimalus ripsmeid fööni või teatud pihustiga veidi kuivatada.

Uues salongis soovitab Richardson paluda, et ripsmetehnik näitaks, millist liimi ta kasutab. Nii on kindel, et selleks ei kasutata midagi muud. Enamasti on salongides kasutusel ripsmeliim, mis sarnaneb haiglas kasutatavatele haavaliimidele. Tundlike silmade puhul tasub jälgida, et liim ei sisaldaks formaldehüüdi, mis on allergeen.

Ameerika Oftalmoloogia Akadeemia (AAO) hoiatab, et peale allergiliste reaktsioonide kaasneb ripsmepikendustega ka oht silmalau või sarvkesta traumaks (pintsettide silma torkamise tõttu) ning ajutine või püsiv ripsmete kaotus. Põletike ennetuseks soovitavad silmaarstid uurida, kas tehnik puhastab oma töövahendeid.

«Salongis ei tohiks olla sellist asja, et pintsetid lihtsalt vedelevad laua peal,» toob Richardson välja ühe ohumärgi. «Need peaksid olema kas steriliseerimismasinas või desinfitseerivas lahuses.

Kuna ripsmeliim kinnistub lõplikult alles 48 tunniga, peab klient ka ise jälgima, et ta silmad ei saaks märjaks. Muidu võib liimi silma lekkida ja põhjustada silmakipitust. Pärast ripsmete paigaldust ei saa seetõttu kaks päeva trenni teha või nägu pesta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles