Kas teadsid? See on üks suur erinevus meeste ja naiste vahel

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Scanpix

Teadlased on kindlaks teinud, et mehed ja naised kogevad õnnetunnet erinevalt. 

Toetudes University of Central Lancashire psühholoog Lowri Dowthwaite'i seisukohale, on naistel kuni kaks korda suurem tõenäosus kogeda depressiooni kui meestel. Samas suudavad naised kogeda positiivseid emotsioone nagu õnne- ja rõõmutunne meestest intensiivsemalt.

Psühholoog selgitab, et pole võimalik väita, kumb sugupool on õnnelikum, sest õnn on meeste ja naiste jaoks erineva tähendusega. Naised eelistavad õnnetundele teha asju õigesti, seevastu suudavad mehed paremini hetke nautida.

«Naised kipuvad käituma eetilisemalt kui mehed ja kannatavad suurema tõenäosusega häbitunde käes kui ei tee õiget asja. Samas aitab naiste moraalitaju neil töötada tähendusrikkamalt, mis omakorda toob rohkem rõõmu ja rahulolu,» selgitab psühholoog.

Üllatav on aga, et viha puhul käituvad naised vastupidiselt. Nad võivad seda kogeda sama intensiivselt kui mehed, aga ei näita seda välja. Vihased mehed on tavaliselt häälekad ja suunavad selle teiste peale. Viha endas hoidmine on ka üks põhjustest, miks naised on stressi ja depressiooni suhtes vastuvõtlikumad.

Allikas: news.com.au

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles