Ainult pool meestest peab seda seksuaalset tegevust petmiseks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: JCB Prod / PantherMedia / Scanpix

Uue üllatava uuringuga leiti, et šokeerivalt suur hulk mehi ei pea suhtes olles kellegi teise suudlemist petmiseks.

BBC korraldatud küsitluses osales 2000 täiskasvanut, kes avaldasid oma arvamust seksuaalsuhete kohta. Peale selle, et suudlemist ei peeta sageli suureks patuks, tunnistas 51 protsenti küsitlusele vastanud meestest, et ka küberseks kolmanda osapoolega ei ole nende meelest petmine. 

Psühhoterapeut dr Fran Walfish selgitas väljaandele NY Post, et need mehed ei taha endale tõde tunnistada. «Kui mees tunneb end süüdi, sest teab, et see tegu on vale, siis ei suuda ta neid süümepiinu taluda ja üritab end veenda, et tegu ei ole petmisega,» märkis ta.

Naiste ja meeste arusaamade vahel tuli esile väga tugev kontrast. Üle 70 protsendi naistest pidas nii suudlemist kui küberseksi kellegi teisega petmiseks. Muuhulgas selgus ka tõsiasi, et 40 protsenti kõigist vastanutest peab tutvumisäpi kasutamist usalduse rikkumiseks.

Walshi sõnul on aga kõik mainitud teod truudusetuse märgid. «Petmine on see, kui suhteväliselt otsitakse kellegagi, kellega on seksuaalne tõmme, mingit naudingut – olgu see emotsionaalne, füüsiline või seksuaalne,» selgitas ta. «Flirtimine kindla eesmärgiga, oma vaimuenergia kulutamine kellelegi teisele ja tema peale mõtlemine… on otsene tee petmiseni.»

Samas ei ole Walfishi sõnul kõik veel läbi, kui midagi sellist juhtub. Suhet annab päästa, kui süüdlane oma teo eest vastutab, seda siiralt kahetseb ja panustab sellesse, et usaldus taastada. Kui aga partner on saripetja, siis ei näe suhteekspert usalduse taastumiseks erilist võimalust. «Kui ta on seda teinud rohkem kui korra rohkem kui ühe inimesega, siis teeb ta seda ilmselt veel,» avaldas ta kurva tõe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles