Lesbidel ja biseksuaalsetel naistel on üheks levinud haiguseks teistest kõrgem risk

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Monkeybusiness Images / Panthermedia / Scanpix

Värske uuringuga leiti, et lesbid ja biseksuaalsed naised haigestuvad suurema tõenäosusega südamehaigustesse kui heterod, kuna neil on elus rohkem kannatusi.

Võrreldes teiste naistega on seksuaalvähemuste hulka kuuluvatel naistel kõrgem stressitase, nende hulgas on ka rohkem suitsetajaid ja alkoholitarvitajaid ning ka ülekaalu, mis kõik on südameveresoonkonna haiguste riskiteguriks, edastab Metro.

Uuringuga leiti, et lesbidel ja biseksuaalsetel naistel on 60 protsenti suurem tõenäosus haigestuda diabeeti, 40 protsenti suurem tõenäosus jääda depressiooni ning 30 protsenti suurema tõenäosusega tekib neil ärevushäire. Ühtlasi on neil suurem risk posttraumaatiliseks stressihäireks ning neil on enda hinnangul puudu lähedaste toetusest.

Dr Billy Caceres Columbia Ülikoolist loodab, et tulevikus oskavad meedikud homoseksuaalsete naiste puhul arvestada traumat olulise südamehaigusi soodustava tegurina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles