Kas teadsid? Üllatav põhjus, miks jaki õlgadel on nööbid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuuekümnendate supermodell Jean Shrimpton aastal 1965.
Kuuekümnendate supermodell Jean Shrimpton aastal 1965. Foto: Mary Evans Picture Library/Natio / Scanpix

Paljudel meist on kapis selline jakk, mille õlgadel on nööbid. Kui sõjaväelastel on see mundril paguni kinnitamiseks, siis naiste tsiviilrõivastel on selleks hoopis teine eesmärk, mida vähesed teavad.

Kui Austraalia naine Francheska Horsburgh õlgadel asuvate aasade eesmärgi avastas, postitas ta sellest Twitterisse foto, mis on kulutulena internetis edasi levinud. Tuleb välja, et ta ei ole sugugi ainus, kes pole varem kuulnudki, miks on jaki õlal nööp või trukk, edastab news.com.au.

«Mul võttis 18 aastat et teada saada, et need veidrad nööbid jakkide õlgadel on selleks, et käekott püsiks paigal ja ei kukuks õla pealt maha,» kirjutas ta. Kes oleks osanud seda arvata?»

Francheska avastus on tulnud teistelegi naistele suureks üllatuseks, sest tavaliselt keegi oma kotirihma sealt läbi ei pane ning seda on peetud puhtalt kaunistuseks. Tänu tema Twitteri postitusele selgus internetiavarustest ka õlarihma pärinemislugu. Nimelt ongi selleks eeskuju võetud sõjaväevormidelt, millel on õlgadel kinnitused kas pagunite jaoks või ka seljakoti, laskemoonakoti või täägi kinnitamiseks, et need õlgadelt maha ei kukuks.

Paljud naised avaldavad sotsiaalmeedias Francheskale tänu ja kiitust, et ta on sellele tähelepanu osutanud ja teiste maailmapilti avardanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles