Stilist Karolin Kuusik soovitab sügiseks velveti taas kapist välja otsida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Birgit Sarrap
Birgit Sarrap Foto: Liina Notta

Karged sügisilmad on käes ning koos sellega uuele hooajale sobivad rõivatoonid. Käesoleva sügise trendide näitlikustamiseks riietas tuntud Eesti stilist Karolin Kuusik Juss Haasma ja Birgit Sarrapi sügismoele vastavatesse rõivastesse ning jagab kasulikku nõu, mida langevate lehtede ajal kodust välja minnes selga võiks panna.

Võta velvet kapist välja

«Kantavate materjalide osas on praegu moemaailmas suurimaks uudiseks 70ndatest pärit ning 90ndatel populaarsust nautinud velvet. Velvetjakk mõjub uudselt ja värskelt just meeste seljas,» rääkis Kuusik.

Sellest ka Jussi seljas olev pruun jakk, mis näitlikustab hästi materjali, millega tasub sel sügisel riideid valides eksperimenteerida.

Vali kõrged kaelused

«Selle sügise meeste vaadates paistab silma, et tavalisi kudumeid on aina rohkem asendamas kõrge kaelusega pulloverid,» lisas Kuusik.

Kuusiku sõnul ühendab kõrge kaelus nii stiili kui ka praktilisuse, sest sügiseselt jahedate ilmadega sobib see hästi ka sooja hoidmiseks.

Vali tumedad värvilised toonid

Koos sügisega hiilib aina rohkem hämarus ligi ning loogilise valikuna jätavad inimesed suvised erksad toonid kappi ning nende asemele tulevad tumedamad rõivad. Siiski ei tähenda see, et pimedamal perioodil peaks vaid musta kandma.

«Värvid võiksid kindlasti jääda, aga sel hooajal võiks suviste neoonvärvide ja päikseliste toonide asemel pöörduda pruuni, beeži ja samblaroheliste poole. Need lisavad hämarale ajale mitmekesisust ning annavad rohkem võimalusi erinevaid riideid omavahel sobitada,» selgitas Kuusik.

Juss Haasma ja Birgit Sarrap.
Juss Haasma ja Birgit Sarrap. Foto: Liina Notta

Lisa praktilisi aksessuaare

Lisaks riietele soovitab stilist komplekti juurde valida sobivad aksessuaarid, mis üldpilti elegantselt täiendaks. Jussi välimust täiendas Kuusik väikse moodsa kõhukoti ning nutikellaga, mille rihmu ja sihverplaati saab vastavalt riidekomplektile ja pidulikkusele vahetada.

«Musta värvi aksessuaare on ääretult lihtne komplekti sobitada. Seda põhjusel, et kõigil leiduvad kapis mustad saapad, must kott või sviiter, mis musta kellaga kenasti kokku sobivad,» ütles Kuusik.

Pane selga plisseerseelik

«Selle hooaja tõeline hitt on plisseerseelikud. Väga magus moepala on näiteks loodusmustritega või geomeetriliste mustritega seelik,» ütles Kuusik.

Birgitile valitud plisseerseelikut kaunistavad rohekad ja beežikad toonid, mis sobivad sügisesse õhustikku eriti hästi.

«Kleidiga koos kannab Birgit musta toppi, mille sarnast võib näha ka tema värske plaadi «V» esikaanel, seega on selgelt tegu hea särgiga, mida on võimalik kanda erinevates oludes. Sarnaselt teistele asjadele on ka musta toppi võimalik kerge vaevaga sobitada paljude erinevate toonidega, mis muudab särgi väga mitmekülgseks riideesemeks,» sõnas Kuusik.

Kata end pehme kunstkarusnahaga

Kui sügisene tuul kipub rohkem liiga tegema, siis mõnusa soojustusena tasub kaaluda kunstkarusnahkset üleriiet kas jaki või kasuka kujul.

«Birgiti jakk sobib kenasti kokku ka kogu ülejäänud komplektiga ja lisab vaheldust. Sügisel on sellega muidugi ka hea soe,» rääkis Kuusik.

Seega tasub sügisel riietudes tähelepanu pöörata pruunidele, rohelistele ja beežidele toonidele. Suvist neooni enam kanda ei saa, kuid see ei tähenda, et värvid riietusest kaoksid. Meeste puhul tasub kaaluda kõrge kraega pullovere ja velvetit ning naistel plisseerseelikuid, kunstkarusnahka ja moodsaid aksessuaare, mida kogu komplektile lisada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles