Loe, kuidas naermine võib aidata seksuaaleluga rohkem rahul olla

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wavebreakmedia ltd / PantherMedia / Scanpix

Hiljuti läbi viidud uuringust selgus, et inimesed, kes armastavad enda ja teiste üle nalja visata, on oma seksuaaleluga teistest rohkem rahul. 

Saksamaal avaldati Journal of Research in Personality ajakirjas uuring, mille tulemustest selgus, et inimese võime iseenda üle naerda ja rääkida enda kohta piinlikke lugusid on tugevalt seotud indiviidi suurema rahuloluga paarisuhtes ja parema seksuaaleluga, vähemalt heteroseksuaalsete paaride puhul. Eriti hästi ilmnes see naissoost katsealuste puhul, kirjutab The Cut.

Uuringu jaoks jaotati inimesed kolme kategooriasse: esimene grupp, kellele ei meeldi kui nende üle naerdakse; teine grupp, kellel pole iseenda üle naermise vastu midagi ja kes räägivad ka ise endast meeleldi piinlikke lugusid ning kolmas grupp inimesi, kes lihtsalt armastavad teiste üle naerda, isegi kui nad saavad aru, et naermine võib teisi haavata.

Osalejatele anti vastamiseks küsitlus, kus nad pidid väidetega kas nõustuma või mitte nõustuma. Küsiti näiteks «Kas muutun kahtlustavaks, kui teised minu juuresolekul naeravad?» ja «Ma naudin, kui saan inimestele nalja pakkuda.» 

Tulemustest selgus, et teine grupp inimesi, kes armastasid enda ja teiste üle nalja visata, tunnistasid ka kõige suuremat külgetõmmet oma partneri suhtes ja olid kõige rohkem seksuaalselt rahuldatud. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles