Perearst Sergey Saadi hoiatab vanemaid: teadmatus võib ohustada lapse tervist

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Manuel Tennert / PantherMedia / Manuel Tennert/Scanpix

Väga suureks probleemiks, millest vanemad informeeritud ei ole, on laste väärtoitumine ja ülekaal, selgitab Minudoc.ee perearst Sergey Saadi ning räägib, millise probleemi korral peaksid vanemad kindlasti arsti juurde pöörduma.

Teadmatusest ei osata ka arsti poole pöörduda, kuid kahtluse korral on soovitatav pöörduda perearsti poole või võtta arstiga ühendust.

Rasvumine võib tulla sellest, et lapsi toidetakse sellega, mida vanemad ise tegelikult ei söö. Võsukestele ostetakse maiustusi, saiakesi, kohukesi, jooke ja krõpse. Välimuse poolest näevad need välja, justkui oleksid pisikestele mõeldud, kuid sisu poolest ei kõlba nende menüüsse mingil moel.

Seetõttu puuduvad menüüst teraviljad. Vanemad arvavad, et pudru asemel sobib hommikul süüa helbeid, mis on tootjate täielik pettus. Krõbinad on tehtud töödeldud jahust, mis ei sisalda peaaegu üldse kiudaineid, vitamiine ja on suur suhkru allikas.

See on laste toitumise põhiprintsiipidele täielik krahh, kui vahepalaks pakutakse leiva asemel saia, nädalavahetusel käiakse McDonald'sis, koju ostetakse mahlajooke ja maitsestatud jogurteid.

Nendes sisalduv suhkur teeb rahulikult oma musta tööd ja rasv ladestub vaikselt organismi ja ootab oma aega.

Niiviisi tekib ülekaal ja rasvumus, diabeet ja hormonaalsed haigused. Võib ka juhtuda, et puberteediaeg lükkub edasi ja tekkida võivad tähelepanuhäired.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles