Koristamise meistriklass: 4 geniaalset nippi, kuidas igapäevaste vahenditega kodu korras hoida

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wavebreakmedia ltd / PantherMedia / Scanpix

Jagame nelja lihtsat nippi, kuidas igapäevaseid vahendeid kasutades koristamine lihtsamaks muuta. 

1. Kasuta riidepuhastusrulli tolmu võtmiseks.

Tolmu võtmiseks keerulistelt pindadelt nagu näiteks lambivari, on hea kasutada riidepuhastusrulli. Rulli abil saab hästi ka tolmu koguvaid sahtleid puhastada. Kui riidepuhastusrulli ennast on ebamugav kasutada, rebi rulli küljest lihtsalt tükk kleepuvat paberit ja kasuta seda, et sahtlinurgad puhtaks teha.

2. Triigi vaibalt plekid välja.

Vaibalt plekkide kõrvaldamine võib olla keeruline ülesanne. Üks trikk, mis väärib katsetamist, on niiske kangalapi asetamine pleki peale ja läbi selle pleki triikimine. Trikk töötab tänu kuumusele ja aurule, mis aitavad läbi kangalapi vaibakiududelt mustuse eemaldada. Küll aga on mõistlik esmalt katsetada väiksema ala peal.

3. Värskenda mikrolaineahju äädikaga.

Lihtne viis oma mikrolaineahju värskendada on panna kausitäis sidruniviile, siidriäädikat ja vett mikrolaineahju ja seda mõned minutid kõrgel temperatuuril kuumutada. Pärast kuumutamist jäta kauss kuni kümneks minutiks mikrolaineahju seisma, et ta ka viimastest lõhnadest lahti saaks.

4. Puhasta WC-potti Coca-Cola abil.

Purk Coca-Colat aitab lahti saada roosteplekkidest WC-potis. Vala väike pudel Colat mööda WC-poti ääri ümberringi nii, et kogu poti sisemus saaks kaetud ja lase vähemalt tund aega seista, et joogis olevad happed saaksid plekkidega võidelda. Seejärel hõõru potiharjaga ja puhasta veega, soovitab DailyMail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles