Moekuninganna kolis uude paleesse

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Talumees Moestuudio, 
uues kohas Maakri 21
Tiina Talumees Moestuudio, uues kohas Maakri 21 Foto: Oliver Moosus

Eesti tähtederikkas moetaevas on üks tuntumaid ja säravamaid tegijaid Tiina Talumees. Äsja kolis tema moemaja uutesse avaratesse ruumidesse Maakri tänaval. Piilu, mis seal toimub!
 

Tiina Talumehe looming on kolinud uutesse avaratesse ruumidesse Maakri 21.

Sügistuuled on toonud suuri muudatusi moemajja. Stuudio on avanud oma uksed vastvalminud Maakri kvartalis, kuhu kõik on oodatud Tiina loominguga tutvuma ning mõenõuandeid kuulama. „Olin juba pikka aega olnud moestuudiole uue pesa otsingul kui minu trajektoorile sattus kaunis ajalooline Maakri tänav. Siin lõpuks tekkis see eriline tunne ja äratundmine, et olen õiges kohas. Üks unistus on nüüd täitunud,“ räägib Tiina Talumees. „Maakri kvartali ja arhitektide ning sisekujundaja abiga saime kõik vajaliku loogiliselt ja ratsionaalselt ruumidesse ära paigutatud. Oleme tänaseks mõnusasti uues kohas ennast sisse seadnud ning valmis kõiki külalisi vastu võtma,“ rõõmustab Tiina.

Tiina Talumees Moestuudio, Maakri 21
Tiina Talumees Moestuudio, Maakri 21 Foto: Oliver Moosus

Moestuudio tarvis kohandatud ilusad, kõrgete lagedega ruumid on täpselt õige paigutuse ja suurusega, et mahutada kaks korda aastas valmivad mahukad kõrgmoe kollektsioonid ning vajalik masinapark nende valmistamiseks. „Kuna kogu meie loometöö, valmimisprotsess ja klientide vastuvõtmine peab meie töö eripära tõttu toimuma ühel pinnal, oli väga raske leida hea paigutusega ruume. Lisaks väga palju töö käigus õpitud teadmisi, millega arvestada tuli – tahtsin kindlasti, et oleks võimalik tekitada suurt prooviruumi, et mugavalt näiteks pruutkleitide proove teha. Pruudil on tihti kaasas tema tugivõrgustik ja seega proovis osaleb tavapärasest rohkem inimesi ning minu soov oli kindlasti, et kõik tunneksid ennast hästi.“  

Tiina Talumees Moestuudio, Maakri 21
Tiina Talumees Moestuudio, Maakri 21 Foto: Oliver Moosus

Avaras päikesepaitatud moemekas valmivad naiselikud igapäevarõivad kui ka luksuslikest kangastest kõrgmoekollektsioonid. Oma ala meistrite käe all teostuvad erilised tellimustööd ning hingematvad õhtu-ja pruutkleidid.

Modell Herke Karin Rõõm Tiina Talumehe loomingus. Disainer pole meister üksnes naiseliku romantika peale - tal on kätt ka lummavale minimalismile, pruutkleitidele ning modernsetele teostele. Kuid naisi ilusamaks riietada - seda ta oskab!
Modell Herke Karin Rõõm Tiina Talumehe loomingus. Disainer pole meister üksnes naiseliku romantika peale - tal on kätt ka lummavale minimalismile, pruutkleitidele ning modernsetele teostele. Kuid naisi ilusamaks riietada - seda ta oskab! Foto: Oliver Moosus
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles