Viie lapse ema leidis omapärase nipi, kuidas lapsed koristama panna

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Iga lapsevanem teab, kui raske on väikelapsi enda järelt koristama õpetada. Naaksu palju tahad, ikka on elutoa põrand õhtuks mänguasju täis. Viie lapse ema Jessica McGinty avastas enda jaoks toimiva nipi, mida teistegagi Facebookis jagas.

Jessica ostis oma viiele lapsele värvilised ämbrid, mille sättis seina äärde ritta ning kehtestas kodus reegli, et kõik mänguasjad tuleb õhtul enne magamaminekut oma ämbritesse ära panna. Kõik, mis jääb ööseks ripakile, läheb prügikasti.

Ema leidis, et kui tema peab laste asju ära panema, siis lähevad need prügikasti ja muud juttu ei ole, edastab Daily Mail.

Paljulapselise pere ema nipp kogub sotsiaalmeedias palju poolehoidjaid ja seda kiidavad ka teised lapsevanemad, kes on oma laste peal midagi sarnast proovinud. Aga nagu ikka, on ka neid, kes seda ideed kritiseerivad ja naist hukka mõistavad.

Jessica ämbrite nipp toimib aga vaid sel juhul, kui vanemad jäävad endale kindlaks ja teevad südame kõvaks, kui laps jätabki oma asjad laokile. Sel juhul tuleb need kindlasti ära võtta, muidu ei ole pelgalt ähvardamisest mingit kasu ja edaspidi laps sellesse karistusse ei usu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles