Moslemi tüdrukutele loodud nukud innustavad neid suurelt unistama

Angela Blumkvist
, Sõbranna.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Muzamil Mattoo / Pacific Press/Sipa USA

The Salam Sisters nukud on loodud moslemi tüdrukutele. Kohandatava peakattega nukkude eesmärgiks on inspireerida noori tüdrukuid suurelt unistama.

Mosleminaiste elust ja elukogemusest inspireeritud nukud on toodetud ettevõtte Zileej poolt. Viis Salam Sisters nukku peaksid aitama moslemitest tüdrukutel tunda sidet enda päritoluga ning samal ajal mugavalt enda identiteediga. Esimesed nukud saadeti klientidele välja augusti keskel.

Zileej kaasasutaja Ansarullah Ridwan Mohammed kommenteeris, et nukud peaksid tüdrukutele õpetama, et kõik nad on unikaalselt kaunid - isegi, kui maailm ütleb neile, et neil pole ideaalsed juuksed, naha värv, vorm või religioon. Nukud on erinevatest rassidest ning esindavad 1,8 miljardi muslemi globaalset mitmekesisust, kirjutab HuffPost.

Nukkudele loodi mitmekesised huvid nagu ajakirjandus, astronoomia, kunst, ajalugu, sport ja juhtimine. Nukke müüakse hetkel  Suurbritannias, USAs, Austraalias ja Lõuna-Aafrikas.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Salam Sisters (@salam.sisters) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Salam Sisters (@salam.sisters) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Salam Sisters (@salam.sisters) on

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles