Stiilivead, mis teevad sind enneaegu vanaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ingram Vitantonio Cicorella / PantherMedia / Scanpix

Nii nagu halb meik võib välimusele aastaid lisada, teeb seda ka riietus, mis on minevikku toppama jäänud.

Ise sa arened ja käid asjaga kaasas, sama peaks tegema sinu garderoob. Kui sa kannad jätkuvad riideid, mis nägid 15 aasta tagasi sinu seljas head välja, siis paistad vanem välja, kui tegelikult oled. The List uuris ekspertidelt, kuidas kanda eakohaseid rõivad ja värske välja näha.

Kaduvad trendid

Ära tee seda viga, et raiskad oma raskelt teenitud raha mõttetutele kirevatele trendidele, mis järgmisel hooajal on juba moest läinud. Selle asemel võiksid investeerida ajatu stiiliga klassikalistesse rõivastesse, mida saad kanda veel mitu aastat. Sellised on näiteks täisnahast riided, pliiatsseelikud ja tumedad lillemustrid.

Minevikus kinni

Kui sa oled nagu suurem osa naistest, siis ei sobi sulle täna enam need riided, mida kandsid teismelisena. Need riided võivad olla kas liiga kitsad või hoopis liiga laiad. Need võivad ka veel selga mahtuda, aga olla lihtsalt kohatud. Kui mõni riie on sulle väga südamelähedane, siis lase õmblejal see oma muutunud kehakuju järgi parajaks teha. Parem on siiski vanast asjast loobuda ja anda see mõnele abivajajale. Väga suure tõenäosusega on nende riiete tegumood oma aja nägu ja see viib ka sinu välimuse sinna aega tagasi ning teeb sind vanemaks.

Vale siluett

Igapäevast riietust valides püüa positiivset esile tuua. Reeglina tuleks liibuvate pükste või seelikuga kanda üleval pool midagi õhulist või avarat. Samuti vastupidi – kui pluus, kampsun või topp on väga liibud, võiks alumine osa riietusest olla laiem, proportsioone tasakaalus hoida. Kandes liibuvaid teksaseid liibuva sviitriga jääb halb üldmulje ja tunne, et pingutad liiga palju.

Värvivalik

Valesti valitud värv võib su jume teha väsinuks, halliks ja haiglaseks. Kui tahad paista värske ja nooruslik, siis kanna riideid, mille värv rõhutab sinu loomulikku jumet ja selle alatoone.

Vormitu rinnahoidja

Rinnahoidja kulub ja teatud aja tagant tuleb see välja vahetada. Vanemaks saades muutub ka rinna kuju ja suurus, mistõttu tuleb uut pesu ostes lasta end uuesti üle mõõta. Mõned pesutükid on ka sellise kujuga, et neid saavad tegelikult kanda vaid vähesed, kel rinnad on veel pringid ja suurt toestust ei vaja. Osta omale korralik ja kvaliteetne pesu, mis teeb su välimuse hetkega nooruslikumaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles