Maitsev, mitmekesine ja omapärane korea köök omab sajanditevanuseid traditsioone. Korea köögil on madal kalorite sisaldus ning korealased ei armasta praetud toite. Traditsioonilises korea köögis on vähe magusaid roogasid. Mõned sealsed road on koguni nii teravad, et palju neid süüa on vaat et võimatu.
Korea köök on särtsakas nagu korealased ise! (1)
Et saaksime selle temperamentse ning siiruviirulise maa köögist siin koduses Eestis olles veidi osa, jagab Eesti Korea kultuuriühingu esimees Arina Han jagab Koreas väga kuulsat porgandisalati retsepti.
Vaja läheb:
1 kg porgandeid
1 paprika
1 kurk
4 küüslaugu küünt
50 g toiduõli
2 sibulat
2 tl 30-protsendilist äädikat
1 sl suhkrut
rohelist kinza't, tilli oma äranägemise järgi
musta pipart ning teravat pipart (kokku ca 20 gr)
Tee nõnda:
Puhasta porgand ja riivi. Seejärel lisa sool. Kõik ülejäänud koostisosad - pipar, küüslauk, roheline ning kurk - tuleb hakkida. Prae paprika sibulaga läbi ning lisa kuumale õlile teravat punast pipart. Peale pliidilt võtmist, st kõige viimasena lisa küüslauk ja salat ongi valmis!
Mõnusat katsetamist ning särtsakaid maitseelamusi!
* Septembrikuu on käesoleval Euroopa kultuuripärandiaastal rahvuskultuuride kuu ning hea võimalus Eestis elavate erinevate rahvuste toitude valmistamiseks ja nautimiseks.