Kummaline asi, millega nõrganärvilistel tuleb vürtsikat toitu süües arvestada

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Scott Griessel / PantherMedia / Scanpix

Vürtsikas toit on väga maitsev ja nagu ka toitumisnõustajad ütlevad, väga tervislik. Väga vürtsist toitu ei maksa aga süüa enne magamaminekut.

Teaduslikud uuringud on näidanud, et vürtsikate toitude söömine võib esile kustuda «kummalisi ja häirivaid unenägusid», edastab Mashed. Kuigi praeguseks ei ole täpselt teada, mis seda fenomeni põhjustab, siis on uuringud näidanud, et teravaid vürste sisaldavaid toitusid süües on unenäod erksamad ja ebatavalised.

Chicago Ülikooli psühhiaater Lisa Medalie ütles väljaandele NBC News, et kuna vürtsika toidu seedimine on kehale väga raske töö, siis häirib see une järjepidevust. Enamasti soovitab ta seetõttu oma patsientidel vürtsise toidu söömist vältida vähemalt 2-3 tundi enne magamaminekut.

Teisisõnu ei lase seedeprobleemid rahulikult magada ja põhjustavad sagedast ärkamist, mis võib unenäod veidraks teha ja põhjustada ka õudusunenägusid. Samast uuringust selgus, et seedeprobleemide leevendamiseks ei ole mõtet näiteks piima juua, sest ka piimatooted võivad õudusunenägude teket soodustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles