Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Nädalavahetuse retseptisoovitus: minikoogid, mis võivad sekunditega laualt kaduda

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Juustukoogid.
Juustukoogid. Foto: Erakogu

Nädalavahetus on kohe algamas ning murrad pead, mida saabuvatele külalistele küll pakkuda? Kui just väga suur koogiküpsetaja ei ole, siis väikeste vormikookide ehk muffinite valmistamine ei tohiks kellelgi üle jõu käia. 

Lisaks on need imelised maiused söögilaualt alati kiired kaduma, eriti kui mainida külalistele kahte olulist märksõna nagu toorjuust ja suussulav iiris. Seda silmas pidades tuleks koogikesi igaks juhuks piisava varuga valmistada.

Vaja läheb

  • 200 ml purustatud Domino küpsiseid
  • 1½ spl sulatatud võid
  • 200 g toorjuustu
  • 50 ml küpsetusjuustu, 15 protsenti rasva
  • 50 ml suhkrut
  • ½ tl vanillsuhkrut
  • 1 muna
  • 50 g soolapähkleid
  • 10 muffinivormi
  • Peotäis Dumle komme

Valmistamine

Kuumutage ahi 175 °C-ni. Purustage küpsised, lisage või ja segage need omavahel. Jaotage küpsisesegu kümnesse vormi ja eelküpsetage viis minutit. Tõstke need ahjust välja jahtuma ja valmistage jahtumise ajal täidis.

Segage toorjuust mikseri abil ühtlaseks massiks. Lisage küpsetusjuust ja suhkur ning segage veel paar minutit. Lisage vanillsuhkur ja muna ning segage tainast hoogsalt, kuni see muutub ühtlaseks massiks. Lisage täidisele tükeldatud kommid ja pähklid. Jätke mõned neist kaunistamiseks alles.

Valage segu vormidesse ja asetage ahju. Küpsetage ahju keskosas umbes 18 minutit. Lülitage ahi välja ning jätke ahju uks pisut praokile. Laske juustukookidel veel viis minutit küpseda. Võtke koogid ahjust välja jahtuma. Asetage koogid vähemalt neljaks tunniks külmikusse. Enne serveerimist kaunistage neid tükeldatud Dumle kommide ja soolapähklitega.

Märksõnad

Tagasi üles