/nginx/o/2018/09/14/11417484t1headd.jpg)
Bruschetta punase aedoa, peekoni ja oliiviga
/nginx/o/2018/09/14/11417484t1headd.jpg)
Kogus: 4 portsjonit
Kalorid: 174 kcal
Ettevalmistusaeg: 30 min.
Valmistusviis
1. Keerake paprika fooliumisse, küpsetage kuni 200 kraadini kuumutatud praeahjus 15 minutit, seejärel eemaldage nahk.
2. Sibul puhastage ja lõigake poolrõngasteks. Peekon hakkige peeneks.
3. Kuumutage pannil 1 supilusikatäis oliiviõli, tõstke pannile sibul, peekon, rosmariinilehed ja praadige keskmisel tulel, kuni sibul omandab kuldse värvuse. Puistage juurde tšilli, segage läbi ja pruunistage veel natuke.
4. Lõigake leib 2-3 cm paksusteks tükkideks ja röstige rösteris.
5. Segage praetud pipar, oad koos väikese vedeliku kogusega ja veerand pruunistatud punast sibulat blenderis ühtlaseks massiks. Vajadusel — lisage veel natuke vett.
6. Määrige röstleivad kergelt küüslauguga kokku, pritsige üle järelejäänud oliiviõliga ning tõstke leibadele paprika-oapüree. Lisage ülejäänud pruunistatud sibul ning pooleks lõigatud oliivid.
Soovitused
Selleks, et küüslauku kergelt purustada, vajutage noaga küüslaugu peale. Nii tuleb koor kergemini maha.
Koostisosad
Aurutatud punased oad, 425 ml 1/3 purki
Baguette 4 lõiku
Peekon 100 g
Punane paprika 1 tk
Punane sibul 1 tk
Oliivid (kivideta) 1/4 purki
Rosmariin 6 oksa
Küüslauk 3 küünt
Tšillipipar jahvatatud 1/2 tl
Oliiviõli 2 spl