Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Bruschetta punase aedoa, peekoni ja oliiviga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Foto: Bonduelle

Kogus: 4 portsjonit
Kalorid: 174 kcal
Ettevalmistusaeg: 30 min.

Valmistusviis

1. Keerake paprika fooliumisse, küpsetage kuni 200 kraadini kuumutatud praeahjus 15 minutit, seejärel eemaldage nahk.
2. Sibul puhastage ja lõigake poolrõngasteks. Peekon hakkige peeneks.
3. Kuumutage pannil 1 supilusikatäis oliiviõli, tõstke pannile sibul, peekon, rosmariinilehed ja praadige keskmisel tulel, kuni sibul omandab kuldse värvuse. Puistage juurde tšilli, segage läbi ja pruunistage veel natuke.
4. Lõigake leib 2-3 cm paksusteks tükkideks ja röstige rösteris.
5. Segage praetud pipar, oad koos väikese vedeliku kogusega ja veerand pruunistatud punast sibulat blenderis ühtlaseks massiks. Vajadusel — lisage veel natuke vett.
6. Määrige röstleivad kergelt küüslauguga kokku, pritsige üle järelejäänud oliiviõliga ning tõstke leibadele paprika-oapüree. Lisage ülejäänud pruunistatud sibul ning pooleks lõigatud oliivid.

Soovitused

Selleks, et küüslauku kergelt purustada, vajutage noaga küüslaugu peale. Nii tuleb koor kergemini maha.

Koostisosad

Aurutatud punased oad, 425 ml  1/3 purki
Baguette                                4 lõiku 
Peekon                                   100 g
Punane paprika                        1 tk
Punane sibul                            1 tk
Oliivid (kivideta)                      1/4 purki
Rosmariin                                6 oksa
Küüslauk                                 3 küünt
Tšillipipar jahvatatud                 1/2 tl
Oliiviõli                                    2 spl

Copy
Tagasi üles