Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Kas tead: kui kaua kestavad erinevad toidud külmkapis söödavana? (1)

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Andriy Popov

Kui kaua maksab sügavkülmas hoiustatud toitu üles soojendada ning mis hetkel peaksid selle pigem prügikasti viskama?

Toitumisspetsialist doktor Joanna McMillan sõnul on ideaalsed külmutamise toidud pasta- ja riisiroad, mida võib sügavkülmas hoiustada kuni kaks kuud. Lisaks soovitab doktor sügavkülma pista pähkleid, mis aitaks neid häid vahepalasid kauem hoiustada. Pähkleid saab sügavkülmas hoida kuni aasta, kirjutab DailyMail. Ilmselt kõige üllatavam toiduaine, mida toitumisnõustaja soovitab külma panna, on jahu. Õhukindlas pakendis püsib jahu külmas värskena kuni kaks aastat.

Siin on kõige levinumad toidud, mida sügavkülmas hoiustatakse:

  • Peekon ja vorst, 1-2 kuud
  • Pajaroad, 3 kuud
  • Sink, 1-2 kuud
  • Küpsetamata praeliha või karbonaad, 4-12 kuud
  • Küpsetamata hakkliha, 3-4 kuud
  • Küpsetatud liha, 2-3 kuud
  • Küpsetamata linnuliha osad, 9 kuud
Tagasi üles