Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Kuidas poest ananassi valida?

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Foto: Andreas Berheide / PantherMedia / Scanpix

Ananass on üks mõnus troopiline vili, mis sobib ühtviisi hästi nii smuutisse kui ka soolaste roogade juurde. Kuidas poest parim ananass valida?

Vaata värvi järgi, ega ananass pole halvaks läinud

Ananassi valides tuleks esimesena kontrollida troopilise vilja alumist osa. Kui see on rohelist või kollast värvi, on hästi. Ananass, mille alumine osa on pruunika värvusega, pane käest.
 

Nii rohelise kui kollase põhjaga ananassid võivad olla küpsed

Kui paljude teiste viljade puhul näitab roheline värv, et vili pole valmis, siis ananassiga see ei kehti, kirjutab ajakiri SELF. 
 

Nuusta ja katsu ananassi

Küps ananass peaks lõhnama magusalt ja olema pigistades väga kõva. Väldi ananasse, mis on liiga pehmed või millel on õllele sarnane käärimise lõhn. 

Märksõnad

Tagasi üles