Ilusalongis varitsevad mitmed terviseohud

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Ilusalongis varitsevad meid mitmed terviseohud - näiteks vahatamisel pole sugugi haruldased põletusarmid, samuti võib kehva töö tulemusena saada karvanääpsu infektsiooni või siis jääda ilma pealmisest nahakihist, mis muudab infektsioonidele vastuvõtlikumaks.

Nakkuse võib saada ka maniküürisalongist või juuksurist - steriliseerimata töövahendid, näiteks käärid võivad levitada C-hepatiiti, vahendab Õhtuleht Online Daily Maili.

Potentsiaalne oht peitub ka kalapediküüris ja muudes jalavannides - viirused võivad levida saastunud vee ja kalade vahendusel. Riski vähendamiseks ei tohi protseduurile minna lahtiste haavadega, psoriaasi ja diabeeti põdevad haiged.


Ka miniatuurne UV-lamp, mille all küüntele kantav geel kivistub, on üsnagi ohtlik - me kõik teame ju, kuidas päevitamine ja solaarium nahavähki haigestumist suurendab.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles