Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

5 põhjust, miks mais oma toidulauale lisada

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Foto: Konstantin Senyavskiy / PantherMedia / Scanpix

Mais ei pruugi olla esimene köögivili, mis tervislikkusega seostub, aga tegelikult on sellel kollasel viljal rohkesti häid omadusi. 

1. Mais on osa päevasest köögiviljade kogusest

Päeva jooksul on soovitatav süüa vähemalt viis peotäit puu- ja köögivilju. Mais on üks teraviljadest, mida tasub süüa, sest ta sisaldab mitmeid kasulikke toitaineid.
 

2. Mais on toitaineterikas

Mais sisaldab näiteks palju beetakaroteeni ja luteiini, mis on köögiviljade iseloomuliku värvi eest vastutavad karotenoidid ning mõjuvad hästi ka silmadele. Maisis on ka palju B- ja C-vitamiini ning magneesiumi ja kaaliumit.
 

3. Mais sisaldab vähem suhkrut kui õun

Maisile iseloomulik magus maitse võib jätta ekskliku mulje, et mais sisaldab palju suhkrut. Tegelikult on ühes maisitõlvikus umbes sama palju kaloreid kui õunas, aga väiksem suhkrusisaldus. 
 

4. Mais sisaldab palju kiudaineid

Üheskoos teiste köögiviljadega on mais hea kiudainete allikas ja mõjub hästi meie seedesüsteemile.
 

5. Mais on gluteenivaba

Paljudel inimestel on gluteenitalumatus ja mais on loomulikult gluteenivaba.

Allikas: BT Lifestyle

Tagasi üles