Mais ei pruugi olla esimene köögivili, mis tervislikkusega seostub, aga tegelikult on sellel kollasel viljal rohkesti häid omadusi.
5 põhjust, miks mais oma toidulauale lisada
1. Mais on osa päevasest köögiviljade kogusest
Päeva jooksul on soovitatav süüa vähemalt viis peotäit puu- ja köögivilju. Mais on üks teraviljadest, mida tasub süüa, sest ta sisaldab mitmeid kasulikke toitaineid.
2. Mais on toitaineterikas
Mais sisaldab näiteks palju beetakaroteeni ja luteiini, mis on köögiviljade iseloomuliku värvi eest vastutavad karotenoidid ning mõjuvad hästi ka silmadele. Maisis on ka palju B- ja C-vitamiini ning magneesiumi ja kaaliumit.
3. Mais sisaldab vähem suhkrut kui õun
Maisile iseloomulik magus maitse võib jätta ekskliku mulje, et mais sisaldab palju suhkrut. Tegelikult on ühes maisitõlvikus umbes sama palju kaloreid kui õunas, aga väiksem suhkrusisaldus.
4. Mais sisaldab palju kiudaineid
Üheskoos teiste köögiviljadega on mais hea kiudainete allikas ja mõjub hästi meie seedesüsteemile.
5. Mais on gluteenivaba
Paljudel inimestel on gluteenitalumatus ja mais on loomulikult gluteenivaba.
Allikas: BT Lifestyle