Barrera-Cueto jätkas, et muidugi armastatakse lõunaosariikides kogu südamest barbeque’d (mitte segamini ajada grilliga!).
«Barbeque tähendab eelkõige madalal temperatuuril pikka aega küpsetatud searibisid, aga ka teisi lihatükke, mida serveeritakse roheliste ubade ja maisileivaga,» täpsustas ta.
New Orleansi ehk cajun'i stiil
Kuigi New Orleans asub lõunas, on sealne köök Barrera-Cueto sõnutsi unikaalne. «Kreooli ja cajun'i köök on suurepärane segu Hispaania ja Prantsuse kokakunstist, vürtsitatud Aafrika ja Lõuna-India mõjutustega,» jätkas ta.
Üleküpsetatud kala ja steigid valmivat seal maitseaineid kokku hoidmata. «Esindusroogadeks on jambalaya and gumbo – eri lihade, vorsti ja mereandide hautised,» teadis ta.
Edela-Ameerika ehk tex-mex-stiil
on Barrera-Cueto ütluse kohaselt rohkem kui ükski teine mõjutatud Ameerika põlisasukate – indiaanlaste – poolt, aga samuti ka varaste Hispaania kolonistide ning muidugi oma naabrite – mehhiklaste poolt.
«Peamine erinevus Mehhiko köögist seisneb kohalikus tooraines, mida siis Mehhiko vürtsidega maitsestatakse. Ohtralt kasutatakse ka kõiksuguseid tomati baasil valmistatud tugevalt vürtsiseid kastmeid ehk salsasid,» valgustas ta.
Ametlikult olevat selle piirkonna rahvusroaks tunnistatud chili – erinevate tšillipiparde, tomati ja veiseliha hautis.
Viimastel aastakümnetel olevat aga plahvatuslikult kasvanud barbeque, eriti just brisket'i (veise rinnaliha) populaarsus.
Kalifornia stiil – uskumatu segu eri rahvaste toidukommetest
on aga avatud julgetele ja avangardsetele eksperimentidele, kus annavad tooni ja maitset mereannid ning värsked puu- ja köögiviljad.
Siinne etniliselt kirju rahvastik on tema sõnul kokku pannud uskumatu segu eri rahvaste toidukommetest.