Seitse moodust, kuidas ilma triikrauata triikida

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortsud.
Kortsud. Foto: Tyler Olson / Panthermedia / Scanpix

Triikimine on väga tüütu ja aeganõudev töö. Vahel võib selle ka lihtsalt tegemata jätta, kuid on olukordi, kus rõivastele kehtivad suuremad nõudmised. Alati ei ole aga triikrauda käepärast ja selleks tasub teada teisi nippe, kuidas riideid ruttu sirgemaks saada.

Pihusta rõivale spetsiaalset kortsudevastast vahendit

See on kindlasti kõige lihtsam (kuigi ka kõige kulukam) nipp, kuidas oma aega triikimise pealt kokku hoida. Pihusta vaid kortsumisvastast vahendit riietele, riputa kuivama ja mõne aja pärast saad sirge rõiva selga panna, kirjutab Pure Wow.

Juuksesirgendajaga särgi kallale

Sirgendaja on triikrauale väga sarnane seade ja nii nagu saab juuste sirgendamiseks kasutada triikrauda, saab ka triikraua asemel kasutada sirgendajat. Pressi sellega särgikraed ja suuremaid kortse, mis silma hakkavad. Väga puhast tööd sirgendaja ei tee, kuid hädaga ajab asja ära.

Fööniga kleit viisakaks

Kangast saab kortsud välja ka neile fööniga kuuma õhku peale lastes. Suuna föön kõige kuumemal režiimil otse kortsule, kuid hoia seda vähemalt 5 cm kaugusel, et kangas kärssama ei läheks.

Auruta teekannu kohal

Aurutamine sobib väikeste ja mitte väga kõvasti sissekuivanud kortsude vastu. Keeda vett ja riputa rõivas kannu või kausi kohale.

Viska kuivatisse mõned jääkuubikud

Kui särgi sisse on jäänud jonnakad tugevad kortsud, pane see koos jääkuubikutega kuivatisse ja lase mõned minutid kuuma õhu käes «kuivada». Jää sulab ja tekib aur, mis kortse vähendab.

Rulli oma topp burritoks

Aseta kortsus riie sirgele alusele laiali, silu kortsud laiali ja rulli riie kokku nagu burrito või tainas, millest hakkad kaneelirulle tegema. Järgmiseks pisa rull 15-30 minutiks madratsi alla. Nii pressid sõna otseses mõttes kortsud välja.

Auruta riideid duši all

See nipp tasub meelde jätta selleks, kui lähed reisile ja hotellis ei ole triikrauda. Sulge vannitoa uks (ja aknad) ning riputa kortsunud riie riidepuuga duši lähedale. Seejärel käi pesemas ja veerand tunni pärast võid veenduda, et riie on juba vähem kortsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles