Oled krooniline hilineja? Tõenäoliselt on sul need head omadused

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Franck Camhi / PantherMedia / Scanpix

Me kõik teame inimesi, kes ei suuda kunagi õigeks ajaks kohale jõuda. Vaata järele, miks see ei pruugigi nii halb omadus olla. 

Business Insider vahendab, et hajameelsed inimesed on tihtipeale edukad, loomingulised ja optimistlikud.

Erinevad uuringud näitavad, et alatasa hilinevatel inimestel on enamasti käsil palju projekte, mistõttu rööprähklemine võib nende ajataju kergesti ära kaotada. 

Kuna nende positiivne ellusuhtumine paneb nad uskuma, et neil on rohkem aega, kui neil tegelikult on, tundub ka tähtaegadest kinnipidamine neile niivõrd keeruline, kirjutab Stylist. 

Üllatavalt on neil aga suurem tõenäosus edukas olla. Müügimeeste hulgas läbi viidud uuring tõestas, et optimistliku loomuga konsultandid suutsid lõpule viia 88 protsenti rohkem tehinguid kui nende kolleegid. Siin võib põhjuseks olla nende võime vaadata suuremat pilti väikestele detailidele keskendumise asemel.

Toetudes Harvardi Meditsiinikooli uuringutele, tagab positiivne ellusuhtumine parema tervise ja väiksema varakult suremise tõenäosuse. 

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles