Päevatoimetaja:
Heidi Ruul
Saada vihje

8 üllatavat toiduainet, mida ei tohiks mitte kunagi külmkapis hoida

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Wavebreakmedia ltd / PantherMedia / Scanpix

Lisaks tavapärastele toiduainetele, mida külmkapis säilitame, on terve rida asju, mida tegelikult ei peaks sinna panema.

Tuginedes ekspertidele, toob DailyMail välja kaheksa toiduainet, mille koht ei ole külmikus.

Melonid

Terved lahtilõikamata melonid säilivad hästi toatemperatuuril. Küll aga tuleks tükkideks lõigatud melon katta kile või säileriidega ja panna külmkappi.


Avokaadod

Avokaadosid võib külmkapis hoida, kuid külmas ei küpse nad lõpuni.

Parim viis saada täiuslikult küpsenud avokaado, on panna nad valmima pruuni paberkotti toatemperatuurile.

Kui tahad, et avokaadod eriti kiiresti valmiksid, hoiusta neid koos banaanidega, sest banaani poolt eraldatav gaas aitab valmimisprotsessi kiirendada.


Kohv

Ekspertide sõnul ei tasu kohvi kunagi külmkappi panna, sest ta imeb endasse teiste toiduainete lõhnad. Küll aga peaks kohvi hoidma spetsiaalses õhukindlas purgis, et ennetada kohvi riknemist.


Küüslauk

Küüslaugu jaoks ei ole jahe temperatuur vajalik. Teda on parim hoida õhu käes kuivas.


Tomatid

Tomateid ei peaks samuti külmas hoidma, sest nad maitsevad kõige paremini, kui neid on hoitud toatemperatuuril. Eriti mahlased on näiteks osalise päikse käes aknalaual seisnud tomatid. 


Leib

Ekspertide hinnagul ei tohiks leivatooteid külmkapis hoida, sest see viib kiirema riknemiseni.


Koogid

Kui tegu pole just värske kreemikoogiga, ei ole nende koht külmikus. Parim on kooke hoida spetsiaalses koogikarbis jahedas, seal peaks ta vastu pidama vähemalt kolm päeva.


Sibulad

Sarnaselt küüslaugule, ei vaja ka sibulad külma temperatuuri. Parim on neid hoida kuivas ja hämaras.

 
Tagasi üles