Kuidas teha esmaspäevast nädala produktiivseim päev?

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Volodymyr Melnyk / PantherMedia / Scanpix

Esmaspäev tähistab värsket algust ja pole midagi paremat, kui töönädal õige hooga käima saada.

Inc. Magazine toob välja kaheksa moodust, kuidas esmaspäev produktiivseks muuta.
 

Koosta to-do list* ja grupeeri sarnased tegevused

Koosta nimekiri kõigest, mida pead tegema ja grupeeri sarnased tegevused. On palju lihtsam tegeleda ühe valdkonna asjadega ja sealt kohustusi järjest maha tõmmata, kui pidevalt ennast uuele lainele häälestada ja erinevate tegevuste vahel «hüpata».

Tõmba juba hommikul esimene tegevus to-do list´ist maha

See ei pea olema midagi suurt, aga kui alustad hommikut õige meeleoluga, sead ka alateadvuse töölainele. Võib-olla oled tükk aega mõne e-kirja saatmist edasi lükanud? Tee see ruttu ära. Niimoodi saad varakult tegutsemise lainele.
 

Planeeri nädala sotsiaalsed tegevused

Kui plaanid sel nädalal sõpradega midagi lõbusat teha, pane aeg kohe paika, ja kui võimalik, ütle teistele jooksvalt tekkivatele plaanidele «ei». Paljud inimesed lasevad oma ajakaval ennast dikteerida, selle asemel, et ise oma aega juhtida. Teine suur viga on jätta ajaliselt tühi aken, mille teised inimesed saavad täita. Vastuta ise oma aja eest.


Sea nädalaks üks peamine eesmärk ja kasuta seda mõõdikuna

Iga nädal võiks seada endale ühe peamise eesmärgi, mis pühapäevaks võiks tehtud olla. See ei pea olema midagi suurt, aga kui plaanid näiteks raamatut kirjutada, alusta leheküljega või alusta peatükiga. Võib-olla tahad nädala jooksul garderoobi ära sorteerida ja üleliigsed riided uuele ringile saata? Kui keskendud teiste tegevuste kõrvalt ka oma peamise eesmärgi täitmisele, saab sellest harjumus ja tulevikus saad hakata suuremaid eesmärke seadma.
 

Tee oma nädala toiduostud esmaspäeval

On palju lihtsam, kui oled vähemalt nädala esimeseks pooleks kõik vajalikud toiduained korraga ära ostnud. Nii väldid ebavajalike snäkkide haaramist ja oled poes käimise kohustusest vaba.
 

Joo külmpruulitud kohvi

Külmpruulitud kohv on tavapärasest kuumast kohvist mahedama maitsega, kuid sisaldab rohkem kofeiini. Produktiivsus on tagatud, kuid liialdada ei tasu.
 

Lükka e-kirjade vaatamist edasi

Kui vähegi võimalik, proovi e-kirjade vaatamist edasi lükata kuni lõunani. Esmaspäeva hommik muutub kohe palju produktiivsemaks, kui saad tegeleda oma to-do listiga, selle asemel, et teiste inimeste kirjadele vastata.
 

Pane endale äratuskell pauside meeletuletamiseks 

Produktiivne olemiseks on vaja teha kiireid pause, et pea saaks puhata. See aga ei tähenda, et astud arvutist eemale ja võtad kätte telefoni. Mine korraks rõdule või teise tuppa või jaluta hoopis tiir kontoris ja puhka. Pausid võiksid olla viis kuni kümme minutit ja iga pooleteise kuni kahe tunni tagant.

*to do list - inglisekeelne väljend, mis tähistab nimekirja kohustustest, mida teha tuleb.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles