5 lõbusat ja lastele meelepärast hommikusöögiideed

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Volodymyr Melnyk / PantherMedia / Scanpix

Toiduga ei mängita, aga loominguline lähenemine toidu serveerimisel võib osutuda lõbusaks ajaviiteks, mis ka lastele suuremat söömisrõõmu pakub. 

Siin on viis inspireerivat viisi, kuidas lõbusad loomad laste hommikusöögi lauale tuua nii, et toit jääks sealjuures tervislikuks. Hea idee on ka vahvate loomapiltide sättimist toidule koos lastega proovida. 

Röstsai

Röstsai on kiire vahepala või osa hommikusöögist, mida saab süüa nii soolase kui magusana. Röstsaiale võib loomapilte luua näiteks Kreeka jogurti, maapähklivõi, värskete marjade ja puuviljade abil. 

 

A post shared by Jamielyn Nye (@iheartnaptime) on

Hommikupuder

Puder on teada-tuntud tervislik hommikusöök, mille maitsestamise viise on lõputult. Üks hea idee loomulikult magustatud putru keeta, on segada keeva pudru sisse purustatud banaan ja natukene kakaopulbrit. Pudru kaunistamisel lähevad loosi kõikvõimalikud marjad ja puuviljad, lisada võib ka Kreeka jogurtit ja natukene maapähklivõid.

Riisi- ja maisigaletid

Riisi- ja maisigaletid on kergeks hommikusöögiks või miks mitte ka vahepalaks. Neid võib süüa soolaselt, lisades näiteks toorjuustu ja avokaadot või magusalt, kasutades taaskord värskeid marju ja maapähklivõid. Eriti maitsev kombinatsioon on maapähklivõi ja banaan.

Muna

Kui laps ei ole keedetud muna fänn võib proovida munast mõne vahva looma teha. Teine hea hommikusöögi variant on omlett, millele saab loomapilte luua näiteks värskest kurgist ja tomatist.

Võileib

Soolase võileiva peale võib proovida ehitada erinevaid putukaid. Appi tulevad salatilehed, kurgid, tomatid, oliivid, juust ja kõik muu lapsele meelepärane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles