Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Kõik trendikad inimesed söövad hummust

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Foto: Elena Elisseeva / PantherMedia / Scanpix

Hummus ehk kikerhernepasta on üks ütlemata maitsev ja üha suuremat populaarsust koguv toiduaine. Mis hummuse aga tervislikuks teeb?

Traditsiooniline hummus pärineb Lähis-Ida köögist ja koosneb kikerhernestest, oliiviõlist, seesamiseemnetest tehtud tahhiinipastast, sidrunimahlast, küüslaugust ja vürtsidest. Tegemist on naturaalselt gluteenivaba toiduga, mis sisaldab kaltsiumi, foolhapet ja magneesiumi. 

Hummuses on rikkalikult ka tervislikke rasvu, valku ja kiudaineid, mis aitavad säilitada täiskõhutunnet. Samuti on ta abiks veresuhkru stabiliseerimisel ja südamehaiguste ennetamisel.

Meeles tasub pidada, et kuigi hummus on tervislik, ei tasu sellega liialdada, sest tänu õli ja tahhiinipasta sisaldusele, võib ta olla üsna kaloririkas. 

Hummust saab süüa mitmel eri moel. Ta sobib hästi näiteks dipikastmeks või võileivamäärdeks ja teda on kerge ka ise valmistada. Lisaks klassikalistele komponentidele tasub katsetada ka päikesekuivatatud tomatite ja teiste meelepäraste komponentidega.

Tagasi üles