Hoiatus: kondoomid ei ole korduvkasutuseks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sven Hoppe / PantherMedia / Scanpix

Ameerika Ühendriikide haiguste tõrje ja ennetamise keskuse esindajad hoiatasid inimesi, et nad ei kasutataks kondoome korduvalt. Selline teguviis võib tunduda küll äärmiselt veider, kuid üllatavalt kasutavad paljud inimesed üht kondoomi mitu korda, seda pärast kasutamist pestes. 

Kondoome õigesti kasutades on need väga efektiivsed rasedus- ja suguhaiguste kaitsevahendid, kirjutas The Independent. Kuus aastat tagasi avaldatud Ameerika Ühendriikide uuringus tuli välja, et mitmed inimesed kasutavad üht ja sama kondoomi vähemalt kaks korda. 

Uuringu kaasautori ja Kentucky ülikooli professori Richard Crosby sõnul ei teadvustata kui keeruline võib olla kondoomi kasutamine ning et mitmed inimesed teevad seda valesti. Kondoomi korduvkasutusel venib lateksist materjal välja, mistõttu suureneb risk, et see võib vahekorra ajal puruneda. 

Soovitatav on ka jälgida kondoomide parim enne kuupäeva ning neid mitte rahakotis hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles